De capaciteit van Suvarnabhumi Airport zal in juli toenemen nadat de derde landingsbaan operationeel is

SAMUT PRAKAN:- De aanleg van de derde landingsbaan op Suvarnabhumi Airport zal op tijd klaar zijn voor gebruik in juli, zo liet de minister van Transport, Khun Suriya Juangroongruangkit gisteren weten.

Zodra de nieuwe landingsbaan in gebruik is genomen, zal de luchthavencapaciteit worden vergroot van 67 vluchten per uur naar 94 vluchten per uur, aldus Suriya.

De eerste landingsbaan van de luchthaven ligt aan de westkant van de luchthaven en de tweede landingsbaan aan de oostkant, gescheiden door passagiersterminalgebouwen en andere voorzieningen.

De derde landingsbaan wordt verder weg van de eerste landingsbaan aangelegd nabij de oostelijke rand van de luchthaven.

Suriya zei dat de derde landingsbaan wordt gebouwd in lijn met de visie van de regering om van Thailand een luchtvaartknooppunt van de regio te maken.

“De afgelopen twintig jaar stond Suvarnabhumi Airport op de zevende plaats, maar vanwege de slechte dienstverlening is de ranglijst gedaald naar plaats 76”, aldus Suriya.

Hij merkte op dat de luchthaven onlangs zijn nieuwe passagiersterminal, genaamd Satellite 1 of SAT-1-gebouw, heeft geopend en dat 13 luchtvaartmaatschappijen het nieuwe SAT-1-gebouw zijn gaan gebruiken. Het aantal zou tegen het einde van deze maand toenemen tot 16, voegde hij eraan toe.

Suirya zei dat ongeveer 86 vluchten gebruik maakten van de nieuwe passagiersterminal en tegen het einde van deze maand zou dit aantal stijgen tot 112 vluchten per dag.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!