De Cambodjanen stromen Thailand weer binnen nu het land voor migrerende werknemers is opengegaan

SA KAEW:- Honderden migranten-arbeiders komen sinds dinsdag Thailand binnen nadat het land na twee jaar zijn grenzen heropende, dat inmiddels wanhopig was geworden door het arbeiderstekort dat geschat wordt op 800.000 mensen.

Volgens de vice-gouverneur van de provincie Sa Kaew, khun Nattachai Nampoonsuksan waren er op de eerste dag van heropening 184 Cambodjaanse arbeiders door de controlepost Ban Khlong Luek in Aranyaprathet het land binnengekomen.

Volgens de federatie van Thaise industrie heeft het Koninkrijk dringend ongeveer 800.000 arbeidsmigranten nodig om de productie-, toerisme- en dienstensector te bedienen.

Het ministerie van Arbeid registreert werknemers uit Cambodja, Myanmar en Laos, maar zullen zonder uitzondering in Thailand quarantaine moeten ondergaan.

Volgens het registratieproces van het Ministerie van Arbeid moeten werkgevers in Thailand een quarantainevergoeding van 8.500 baht betalen voor elke migrerende werknemer die ze registreren.

Elke migrant moet een week in een Covid-19-quarantainecentrum doorbrengen, waar iedereen die niet is gevaccineerd, de benodigde vaccinaties krijgt.

Het registratieproces van het Department of Employment om buitenlandse werknemers binnen te halen loopt tot 13 februari 2023.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!