De burgemeester van Pattaya kondigt aan, nu dat Chonburi een rode zone wordt, dat het Pattaya Music Festival wordt uitgesteld.

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- De provincie Chonburi wordt vanaf zondag 18 april officieel een van de 18 provincies in Thailand die onder een rode zone vallen, wat de hoogste gecontroleerde zone voor de Covid-19-maatregelen betekent.

De burgemeester van Pattaya, Sonthaya Khunplume, sprak over de statuswijziging en vertelde vanmiddag, 16 april, aan The Pattaya News en de bijhorende Thaise media: ” Chonburi staat in de top vijf van het hoogste aantal bevestigde covid-19-gevallen  in het land.”

“Vijf regels die provincies in de rode zone moeten volgen zijn, dat restaurants om 21.00 uur moeten sluiten. Het schenken van alcohol  niet is toegestaan. De sluiting van alle uitgaansgelegenheden zoals bars en nachtclubs, die een belangrijk onderdeel vormen van Pattaya City. Winkelcentra kunnen wel openen, maar het is niet toegelaten om hun speelzones en arcades, te openen ​​en het winkelcentrum zelf moet om 9.00 uur PM sluiten. 

Educatieve plaatsen en scholen worden ook gesloten en als laatste sportplaatsen kunnen open blijven, maar ze moeten het aantal personen beperken en hun uren aanpassen, d.w.z.  sluiten om 21.00 uur  Bovendien moeten supermarkten en buurtwinkels in een rode zone, zoals 7-11’s, tussen 23.00 uur en 4:00 uur ’s ochtends gesloten zijn. Deze maatregels worden van kracht vanaf zondag 18 april.  Er wordt echter geen avondklok ingesteld. ” aldus de burgemeester.  

“Hoe dan ook we nemen verder deel aan vergaderingen met de gouverneur van Chonburi om de mogelijkheden voor verdere Covid -19-maatregelen voor Chonburi te bespreken.  Reeds eerder hadden we als provincie de beslissing genomen om bioscopen te sluiten.  Mogelijk moeten we meer Covid-19-gerelateerde maatregelen nemen om de situatie onder controle te houden. ”  Zei de burgemeester, zonder specifiek in te gaan op wat die maatregelen zouden kunnen zijn.

“Het Pattaya Music Festival dat gepland staat voor mei is uitgesteld, net als alle andere soortgelijke festivals die het aantal mensen niet kunnen beperken.  We gaan ook het merendeel van de traditionele Wan Lai-evenementen (Songkran) die we hadden gepland voor 19 april annuleren, omdat het gaat om het gieten van water op monniken en ouderen en dat is op dit moment een risicovolle activiteit.  Ze zouden ook groepen van meer dan 50 mensen aantrekken, wat een andere maatregel is die door de Thaise regering is genomen om de activiteiten in rode zones te beheersen. ” Legde  de burgemeester uit.

“Het kite on beach-evenement van 9 april tot 19 april gaat echter gewoon door, aangezien het evenement op een open plek plaatsvindt, evenals de Food Culture Business Exhibition (Connext) tegenover Central Festival.  Bij beide evenementen worden strikte regels voor sociale afstand opgelegd en zijn mondmaskers vereist.  Omdat het buitenevenementen zijn in een open ruimte, is de kans op verspreiding van Covid-19 klein volgens het Chonburi Department of Public Health. ”  Concludeerde de burgemeester.  

The Pattaya News merkt op dat de jetski-wereldbeker, gepland voor volgend weekend, niet specifiek werd besproken, maar aangezien het een openluchtevenement is op Jomtien Beach in de oceaan, zal het evenement waarschijnlijk doorgaan, met minder (tot geen) fans en met minder  “Straatactiviteiten”.  

Het is voor U als gast in Thailand belangrijk om te weten, dat de maatregelen en ontwikkelingen omtrent het Covid19 virus ieder moment (kunnen) veranderen, neem het uw nieuwsbeer niet kwalijk als hij niet op tijd de veranderingen meldt. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News
Content: Draemy Vroman
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!