De Britse marine helpt een kindertehuis in Pattaya op te knappen 

PATTAYA:- De Britse marine heeft onlangs de helpende hand toegestoken in Pattaya als onderdeel van een poging om relaties en vriendschappen op te bouwen in Thailand.

De bemanning van het Britse patrouilleschip HMS Spey schilderde tijdens hun bezoek aan Thailand een kindertehuis in Pattaya.  Het schip arriveerde in de haven van de Koninklijke Thaise Marine  in Sattahip als onderdeel van de Indo-Pacific-strategie van de Britse regering om de betrekkingen tussen de twee regio’s te verbeteren, zo meldde een lokale krant vandaag.

De missie heeft tot doel relaties op te bouwen en vriendschap te bevorderen, met name met legers en marines in de Indo-Pacifische regio.  Het is ook van plan de maritieme veiligheid te versterken, de mariene biodiversiteit te beschermen en humanitaire hulp en rampenbestrijding te verlenen.

De hele bemanning van het schip nam buiten hun drukke schema de tijd om het kindertehuis van de Baan Jing Jai Foundation, net buiten Pattaya, te schilderen.  De kinderen werkten samen met de matrozen en leden van de Thailand Branch van de Royal British Legion om een ​​nieuwe verflaag aan te brengen.  Ze hadden ook plezier in het sporten met de bemanning van het schip.

Mr. Mark Gooding, de Britse ambassadeur in Thailand, benadrukte het belang van het opbouwen van relaties in de hele regio, aangezien tegen 2050 de helft van de wereldeconomie door deze regio zal worden aangedreven, zei hij.

Mr. Gooding voegde eraan toe dat met meer dan 1,7 miljoen Britse burgers die in de regio wonen, elke verandering in de economische omgeving en politiek van invloed zal zijn op de Britse economie en haar steun voor een open samenleving.  Hij bevestigde dat zijn regering de samenwerking met de regio zou blijven aangaan om een ​​alomvattende band tot stand te brengen en tegelijkertijd de belangen van de regio te beschermen.

Het “Baan Jing Jai” weeshuis, zorgt voor 70 kinderen, in de leeftijd van tussen negen maanden oud en 18 jaar oud.  Hoewel de meeste kinderen naar openbare scholen gaan, worden sommigen ondersteund om naar tweetalige scholen te gaan.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!