De bewering van de docent over Escherichia coli bacterie in de waterval op de Doi Suthep leidt tot testen

CHIANG MAI:- De waterbronnen in de buurt van de Doi Suthep berg in het hoge noorden van Thailand worden momenteel gecontroleerd op bacteriën nadat een docent aan de universiteit van Chiang Mai mensen waarschuwde dat de Rab Sadet-waterval besmet is met de Escherichia coli bacterie. 

Khun Rungsrit Kanjanavanit, docent aan de Faculteit der Geneeskunde van de universiteit, zei in een Facebook-bericht dat de waterval vervuild was door slecht afvalwaterbeheer in een gemeenschap die verderop woont.  De gemeenschap woont boven de waterval bij de Wat Phra That Doi Suthep-tempel.

De directeur-generaal van de afdeling milieu controle, Khun Attapon Charoenchansa, zei dat het bureau voor milieu- en vervuilingscontrole en het regionaal gezondheidsbevorderingscentrum monsters bij drie waterbronnen hebben verzameld, namelijk de watervallen Peen Pak Pai en Rab Sadet en de Wat Pha Lat-brug.

“Het bureau voor verontreiniging’s controle heeft testen op de E.coli uitgevoerd, waarvan het resultaat over zeven dagen bekend gemaakt zou worden,” zei hij.  “Het bureau voor milieu- en vervuilingscontrole zal ondertussen op totale coliforme bacteriën en fecale coliforme bacteriën gaan controleren.

Hij voegde eraan toe dat zijn bureauzal samenwerken met andere instanties om het probleem aan te pakken als blijkt dat de waterval besmet is, maar beweerde ook dat de Facebook-post van de docent voor verwarring en paniek bij mensen kan zorgen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!