De bel is op geselecteerde scholen in Bangkok was weer op het schoolplein te horen

BANGKOK:- De Bangkok Metropolitan Administration (BMA) heeft bekend gemaakt dat vandaag 63 scholen hun leerlingen weer in de schoolbanken mochten laten plaatsnemen, daarmee is de start van het tweede semester van academiejaar 2021 een feit.

 “Scholen die heropenen, moeten voldoen aan de maatregelen van het ministerie van Onderwijs “Sandbox: Safety Zone in School”, waaronder de implementatie van DMHT-RC- en SSET-CQ-praktijken”, zo verkondigde de gouverneur van Bangkok, khun Aswin Kwanmuang.

De afkorting DMHT-RC verwijst naar afstand nemen, mondkapjes dragen, handen wassen, testen op Covid, drukte verminderen en schoonmaken.  Ondertussen omvat de SSET-CQ-praktijk  Zelfzorg, het gebruik van een opscheplepel, het eten van warm voedsel, het volgen van beweging, zichzelf controleren en quarantaine.

“In het geval dat een nieuwe bevestigde patiënt in een klaslokaal wordt gevonden, zal BMA een bevel uitvaardigen om de klas drie dagen te sluiten voor schoonmaak”, zei Aswin.  “Als bevestigde patiënten in meer dan één klas werden gevonden, kan de school overwegen om het hele lokaal voor drie dagen af te sluiten voor desinfectie.”

Khun Aswin voegde eraan toe dat als studenten, docenten of stafleden vermoeden dat ze mogelijk het Covid19 virus hebben opgelopen, ze 14 dagen in thuisisolatie kunnen blijven om hun symptomen te controleren.  De personen die nauw contact hebben met verdachte patiënten kunnen naar school blijven komen en hun symptomen nauwlettend in de gaten houden.

Het BMA meldde ook dat vanaf zaterdag 34.287 studenten van 12-18 jaar in Bangkok zich hebben aangemeld om Covid19 vaccinaties te krijgen.  Hiervan zijn 30.135 studenten van het niveau van de middelbare school en 4.152 studenten van het niveau van de middelbare school.  Tot nu toe hebben 27.039 middelbare scholieren en 3.502 middelbare scholieren in Bangkok hun eerste vaccinatie gekregen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!