De befaamde buffel-race week in Chonburi gaat van 1 tot 9 oktober start

CHONBURI:- De traditionele buffelrace, die de afgelopen decennia meer dan 150 keer in Chonburi is gehouden, zal zijn 151e editie van 1 tot 9 oktober 2022 gaan beleven. De race vindt plaats in het hoofddistrict van Chonburi op een speciale lange onverharde weg, die naar verwachting zal worden geflankeerd door tientallen toeschouwers uit héél Thailand.

De buffelrace is een jaarlijks festival dat een dag voor het einde van de boeddhistische vastendag op 10 oktober wordt gehouden om de dankbaarheid van de boeren te tonen voor het harde werk van hun waterbuffels. Hoewel de meeste Thais geen buffels meer gebruiken voor de landbouw, houden velen ze nog steeds als huisdier vanwege hun band.

Het evenement is werkelijk een unieke attractie in Thailand en in Chonburi en trekt tijdens het festival duizenden bezoekers, zowel uit binnen- als buitenland. Er zullen ook tal van voedselverkopers, culturele tentoonstellingen en meer zijn om het hele gezin tevreden te houden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: PR Pattaya
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron:  PR Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!