De autoriteiten in Bangkok gaan ervoor om de Thaise hoofdstad rookvrij te maken

BANGKOK:- De eerste secretaris van Bangkok, Khun Narong Ruangsri en 262 vertegenwoordigers van gerelateerde particuliere en openbare instanties hebben afgelopen maandag deelgenomen aan wen workshop en de conferentie “Bangkok Project: Smoke-Free Prototype Metropolis”.

Het project is een samenwerking tussen de grootstedelijke administratie van Bangkok, het BMA, het National Network for a Smoke-Free Thai Society, en het Health Professions Network for a Smoke-Free Thai Society om het publieke bewustzijn van roken te vergroten en in eerste instantie de eerste ‘Smoke-Free Thai Society’ te bouwen. Het introduceert workshops en trainingen in 6 districtsgroepen in de hoofdstad.

De resultaten van de trainingen zullen worden afgerond en gepresenteerd aan het National Tobacco Products Control Committee in Bangkok. Het voorstel zal, indien goedgekeurd, worden uitgewerkt tot een plan en in de hoofdstad worden toegepast als een model van een rookvrije metropool voordat het verder wordt geïmplementeerd op regionaal en uiteindelijk mondiaal niveau.

Meer dan 260 vertegenwoordigers van het Milieudepartement, het departement voor onderwijs voor gemeenschapsontwikkeling, BMA-scholen, Bangkok Health-servicecentra, lokale gemeenschappen en vertegenwoordigers van universiteiten hadden deelgenomen aan de conferentie met lezingen over het onderwerp proactieve tabaksontmoediging en actieplannen om van Bangkok een rookvrije stad te maken.

“Het opbouwen van een goed begrip van de gevaren van het roken van sigaretten en e-sigaretten zal ook het bewustzijn vergroten en kan helpen bij het verminderen of uiteindelijk stoppen met roken bij individuen. Deze training zal de netwerksynergieën versterken om Bangkok gezamenlijk te ontwikkelen tot een rookvrije metropool en de problemen met luchtvervuiling te verminderen”, aldus de eerste secretaris.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: TPN News

Eén gedachte over “De autoriteiten in Bangkok gaan ervoor om de Thaise hoofdstad rookvrij te maken”

  1. Proberen om lucht vervuiling te verminderen
    Hahaha wat denkt u over de vervuilende zwarte rook uitspuwende diesel voertuigen?
    Dat ze daar eerst mee beginnen dan met de sigaret.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!