De accijnsafdeling van belastingdienst Thailand weet van géén prijsverhogingen van drank af 

BANGKOK:- De woordvoerder van de afdeling accijns van de Thaise belastingen, Khun Natthakorn Uthensut, liet weten dat de belasting géén bericht heeft ontvangen van drank- of bierfabrikanten om hun verkoopprijzen aan te passen. Het is dus nog maar de vraag of dit werkelijk in maart zal gebeuren.

De verklaring van de belasting kwam er na nieuws dat de prijs van sterke drank en bier vanaf 1 maart zou stijgen.

“De Thaise wet schrijft voor dat fabrikanten die de prijs van alcoholische dranken willen verhogen met meer dan 5 procent van de door de afdeling voorgestelde verkoopprijs, een kennisgeving moeten indienen samen met de reden voor de prijsverhoging”, aldus Natthakorn.  

“Tot nu toe heeft de Thaise belastingdienst geen plannen ontvangen om de belasting op sterke drank of bier te verhogen, maar fabrikanten kunnen de prijzen nog verhogen om andere redenen, zoals hogere transportkosten.”

Khun Natthakorn waarschuwde dat de belastingdienst vanaf nu elk kwartaal een marktonderzoek zou doen en dat als een fabrikant de prijzen zou verhogen tot boven de limiet van 5 procent, ze zouden worden opgeroepen om een ​​prijsaanpassingsmelding in te dienen en te worden belast op basis van de nieuwe prijs.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!