De aangepaste covid19 maatregelen in Phuket zien er morgen als volgt uit: alcohol in restaurants tot 23.00 uur, geen alcohol in bars

PHUKET:- De gouverneur van Phuket, khun Narong Woonciew heeft een nieuw bevel uitgevaardigd met herziene Covid19 regels voorafgaand aan de heropening van morgen, waardoor restaurants tot 23.00 uur alcohol mogen verkopen, maar uitgaansgelegenheden zoals bars en clubs gesloten blijven tot ten minste 15 november. 

Het bevel is inmiddels publiekelijk uitgevaardigd, hoewel het op 25 oktober is ondertekend en morgen van kracht wordt voor de heropening op 1 november.

De tekst van het bevel bevestigde dat het nachtleven voorlopig nog niet zal heropenen en stelt: “serviceplaatsen, etablissementen vergelijkbaar met serviceplaatsen, uitgaansgelegenheden, pubs, bars en karaoke blijven gesloten.”  Het stond ook toe dat elk bedrijf dat eten en alcoholische dranken serveert via een voedselvergunning open bleef tot 23.00 uur, waardoor de sluitingstijd een uur vanaf de limiet van 22.00 uur wordt opgeheven.

Er werden wel enkele bijzonderheden geschetst, met name met betrekking tot live-entertainment.  Er mogen nu live bands spelen, maar – pech voor skabands – de groepen zijn beperkt tot maximaal 5 bandleden.  Slecht nieuws ook voor groupies, want muzikanten mogen klanten niet aanraken, zitten met of zingen met klanten en moeten gescheiden van het publiek blijven.

Net als de film Footloose zijn dans- en dansvoorstellingen ten strengste verboden, in een poging de sociale afstand te bewaren en nauw contact te vermijden om de verspreiding van Covid-19 te voorkomen.

Al het personeel moet elke week worden gevaccineerd of negatief worden getest op Covid-19 en klanten moeten hun temperatuur laten opnemen als ze aankomen.  Alle gemeenschappelijke ruimtes en oppervlakken moeten regelmatig grondig worden gereinigd en gedesinfecteerd.  En er zijn specifieke capaciteitslimieten voor locaties met en zonder airconditioning.

De bestelling bevatte zelfs een handleiding van 4 pagina’s met alle voorwaarden voor restaurants om alcohol te openen en te verkopen, die HIER te lezen is.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!