De 71-jarige Robert Beijer gelinkt aan Bende van Nijvel, en moet Thailand verlaten: van luxevilla naar overvol detentiecentrum

PATTAYA:- Thailand wil de Belgische ex-rijkswachter Robert Beijer het land uitzetten. Afgelopen vrijdag werd Beijer veroordeeld voor illegaal verblijf in het land. Hij is naar de hoofdstad Bangkok gebracht. Twee dagen geleden deed het Belgische gerecht nog een huiszoeking bij Beijer in Thailand in het kader van het onderzoek naar de Bende van Nijvel. 

Robert Beijer verblijft al jaren in Thailand. 
Zijn naam duikt ook al sinds lang op in het dossier van de Bende van Nijvel, die in de jaren 80 verschillende supermarkten brutaal overviel en zo 28 mensen vermoordde. De zaak is tot op vandaag niet opgehelderd en het gerecht kon Beijer zelf nooit iets ten laste leggen in het dossier. 

In kader van het onderzoek naar de Bende van Nijvel trokken Belgische speurders deze week naar Thailand om een huiszoeking te doen bij Beijer. De man werd opgepakt, maar dat gebeurde door de Thaise autoriteiten die ontdekten dat Beijer niet in orde was met zijn verblijfspapieren. Ondertussen is hij effectief veroordeeld voor illegaal verblijf in Thailand. 

Hij is naar de hoofdstad Bangkok gebracht en zal nu van daaruit naar België teruggestuurd worden. Wanneer hij op het vliegtuig gezet wordt, is nog niet bekend. 

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Redactie
Bron: Nieuwsblad.be 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!