De 7-Eleven keten in Thailand wint zaak tegen de OKnation blogger wegens smaad

BANGKOK:- De burgerlijke rechtbank van Bangkok South beval een blogger om CP All een vergoeding te betalen van 80.000 Bt. tegen 7,5 procent rente per jaar voor het schenden van een contractuele schikking met het bedrijf in een smaadzaak.

Het management van CP All Public Company Limited, de eigenaar van de supermarktketen 7-Eleven in Thailand, heeft de contractschendingszaak ingediend tegen Shin Ratithamkul, een blogger van OKnation.

In april 2015 had de blogger Shin een tweedelig artikel op de OKnation-website gepubliceerd waarin beweerde dat CP All het recept van een bananenvla-snack had gekopieerd van een eigenaar van een klein bedrijf, die had voorgesteld om de snack in winkels te verkopen.  Het artikel van Shin beweerde dat CP All “een gigantisch conglomeraat was dat kleine ondernemers plaagt en misbruikt”.

Daarop diende CP All in 2016 een zaak wegens smaad tegen Shin in,  wat leidde tot een gerechtelijke schikking tussen beide partijen, waarin het bedrijf ermee instemde de aanklacht in te trekken, terwijl Shin een schriftelijke verontschuldiging en de schikkingsovereenkomst op de OKnation-website moest publiceren. 

Later dat jaar ontdekte CP All echter dat Khun Shin de schikkingsvoorwaarden niet nakwam en diende daarom de contractschendingszaak tegen hem in bij de Bangkok South Civil Court.

De rechtbank verklaarde Shin vervolgens schuldig en veroordeelde hem tot betaling van 80.000 Baht aan het bedrijf tegen 7,5 procent rente per jaar sinds de zaak was ingediend.

Khun Shin werd ook verplicht om binnen 30 dagen de schikkingsovereenkomst op de OKnation-website te publiceren gedurende acht maanden en 26 dagen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!