Controleer uw 20 Baht biljetten in uw portemonnee, ze kunnen in Thailand meer waard zijn dan u denkt

BANGKOK:- Een vooraanstaande Thaise verzamelaar van munten en bankbiljetten biedt veel geld voor een zeldzaam soort biljetten van 20 baht die in elke portemonnee zouden kunnen zitten.  Sommige van de nieuwe plastic biljetten van 20 baht die vorig jaar in omloop zijn gebracht, zijn gedrukt zonder een verticale lijn aan de linkerkant, zoals te zien is op de afbeelding. 

Khun “Gig”, de verzamelaar, biedt tot 3.000 baht voor de dergelijke bankbiljetten, afhankelijk van de staat.  Een maand geleden bood khun Gig nog tot 1.500 baht aan, maar aangezien niemand contact opnam, verdubbelde hij het bod.

De verzamelaar begon in mei vorig jaar met zoeken naar deze zeldzame biljetten, maar deelde onlangs zijn Facebook-bericht opnieuw omdat hij weet dat sommige van de biljetten nog steeds ergens zijn.  Gig zegt dat hij graag bereid is om te reizen om de rowless 20s te verzamelen.  Je hoeft alleen maar contact met hem op te nemen via Facebook of Line @suriya888 en hem een ​​foto van het betreffende ticket te sturen.  Gig zei dat hij tussen de 50.000 en 150.000 baht zou bieden voor een “แหนบ” (“naeb”) van de zeldzame biljetten, d.w.z. een stapel van 100 biljetten.

Hij biedt ook contant geld aan voor andere zeldzame, kapotte en verouderde valuta’s, bijv. Gig biedt 500 tot 1000 baht voor defecte biljetten van 20 baht waarbij de 9-cijferige Thaise en Arabische cijfers niet overeenkomen.  In september vorig jaar onthulde de Bank of Thailand (BOT) dat een reeks nieuwe biljetten van 20 baht was gedrukt met fouten – de Thaise en Arabische cijfers kwamen niet overeen.  De centrale bank zei dat ze bezig was met het uitfaseren van de defecte bankbiljetten.  Ondertussen kunnen Thais de bankbiljetten alleen legaal gebruiken bij commerciële banken.

Als u een extra zakcentje wilt verdienen met de zeldzame Thaise bankbiljetten, neem dan contact op met Gig.  Of bewaar ze veilig om in de toekomst te verkopen.  Voor sommige zeer zeldzame en oude munten biedt Gig veel hogere beloningen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!