Chinezen kopen massaal pijn- en koortspillen in als covid19 medicatie

BANGKOK:- Sommige apotheken in Bangkok hebben bijna geen pijnstillers en koortswerende middelen meer, vooral in gebieden waar veel toeristen uit China komen. Dat blijkt uit een willekeurige peiling van de Thaise media.

Khun Nawat Chevapruek, een apotheker bij een drogisterij in het district Huai Khwang, zei dat toeristen zoveel pijnzalf, pleisters en andere koorts- en pijnstillers kopen dat de voorraden steeds vaker moeten worden aangevuld. Hij vermoedt dat sommigen de drugs kopen voor familieleden in China of om thuis door te verkopen.

De eigenaar van een andere apotheek in het district Phra Nakhon zei dat naast Chinezen ook Europese toeristen in zijn winkel koortsmedicijnen kopen.

Krung Surawetsuntorn, voorzitter van de apotheek vereniging, Thailand zei dat de terugkeer van toeristen uit China naar Thailand de vraag naar antipyretica zoals Tylenol, paracetamol en hoestmiddel heeft doen toenemen.

Mondkapjes en snelle antigeentesten zijn volop beschikbaar en de prijzen ervan zijn aanzienlijk gedaald, zei hij, eraan toevoegend dat anti-Covid19 medicijnen zoals molnupiravir-tabletten in sommige apotheken verkrijgbaar zijn voor ongeveer 1.500 baht per potje en dat de meeste klanten Chinezen zijn.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS World

Eén gedachte over “Chinezen kopen massaal pijn- en koortspillen in als covid19 medicatie”

  1. Pingback: 3difficulties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!