Chinese vrouw fietst vanuit China 2400 kilometer naar Thailand om de Muay thai bokser Buakaw Banchamek te ontmoeten

CHIANG MAI:- Een Chinese vrouw die de krantenkoppen haalde nadat ze een lange fietstocht had gemaakt om de Thaise krijgskunst Muay Thai te leren, is gisteren eindelijk in Thailand gearriveerd.  Li Zhen-xiang werd hartelijk verwelkomd door bekende Muay Thai bokser Buakaw Banchamek, waarmee hij zijn belofte aan de vrouw vervulde.

Li, afkomstig uit de stad Mianyang in de zuidwestelijke Chinese provincie Sichuan, is een fervent vechtsportliefhebber. Ze verliet haar geboortestad 35 dagen geleden op een fietstocht met als doel Khun Buakaw, haar Thaise idool, te ontmoeten en te trainen.

Na een fietstocht van 2.409 kilometer gedurende 35 dagen arriveerde Li in het Banchamek Boxing Camp in het Mae Tang-district van Chiang Mai. Khun Buakaw verwelkomde Li samen met zijn team vriendelijk en nodigde haar uit om haar eerste maaltijd in Thailand met hen te delen.

Li, een zelfbenoemde fervent fan van Muay Thai, bedacht een plan om met Buakaw te trainen in zijn bokskamp in de noordelijke stad Chiang Mai. Vervolgens wil ze nog eens 700 km naar Bangkok fietsen, waar ze van plan is om zes maanden training te volgen op een Muay Thai-school voordat ze vijf of zes echte kickbokswedstrijden gaat spelen.

Buakaw’s Facebook-pagina riep zijn fans op om de Chinese vrouw hartelijk welkom te heten tijdens haar verblijf in Thailand.

“Als mede-Muay Thai-enthousiastelingen moeten we trots zijn op het feit dat buitenlanders onze nationale krijgskunst ook waarderen”, zo stond geschreven in het Facebook-bericht.

Olleke Bolleke in Chiang Mai

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!