Chinese toeristen in Thailand gewaarschuwd om géén schoolnamen op studentenuniformen te borduren

BANGKOK:- Chinese toeristen die Thaise studentenuniformen dragen, zijn gewaarschuwd dat ze de wet overtreden als de geborduurde namen op hun shirts overeenkomen met de echte schoolnamen.

Een foto van een groepje Chinese toeristen in Thaise studentenuniformen, met hun namen geborduurd op de shirts, ging onlangs viraal op sociale media.  De vier toeristen kwamen uit Hangzhou City en hadden de uniformen in een winkel op de Bang Lamphu-markt in Bangkok gekocht.

Khun Rachapon Sirisakorn, een advocaat, schreef op zijn Facebook-pagina dat, volgens de wet studentenuniformen: B.E.  2551 uit 2008 omschrijft dat als een persoon, die geen student is, een studentenuniform draagt ​​om andere mensen te laten geloven dat hij of zij een student is, de Thaise wet overtreed en een boete van maximaal 1.000 baht kan krijgen bij veroordeling.

Hij schreef dat als het uniform ongeborduurd is met de naam van een echte school, de toerist het uniform ongestraft kan dragen.

De eigenaar van de Sriphan-winkel op de Bang Lamphu-markt vertelde tegen de Thaise pers dat ze normaal gesproken 1 of 2 uniformen aan Chinese toeristen verkopen en gisteren zouden dat er 7 zijn geweest, zei dat het een voorbijgaande trend is.

De eigenaar van de Top-winkel in hetzelfde gebied zei dat de Chinese klanten hun afbeeldingen uploaden naar sociale media en dat de meesten van hen hetzelfde type uniform kopen.

De dames Li Thing en Ruan Wan-xi, twee van de vier Chinese toeristen die op sociale media in studentenuniformen te zien waren, vertelde dat ze de Thaise studentenuniformen in soapseries gezien hadden en dat ze deze schattig vonden.

De twee anderen zeiden dat ze er weer jong uit wilden zien en in de voetsporen van hun idolen wilden treden, eraan toevoegend dat sommige van hun vrienden in China geïnteresseerd zijn in de uniformen en hen hebben gevraagd deze voor hen te kopen.

De vier hadden ook hun namen op hun shirts geborduurd, samen met een paar schattige woorden zoals “suai jing” (heel mooi), “na rak” (schattig) en “suai teesud” (mooiste).

De eigenaresse van een borduurwinkel zei dat ze de afgelopen drie maanden maar liefst 50 studentenuniformen per dag voor Chinese klanten borduurde a 50 baht per stuk. Ze zei dat sommige klanten de betekenis van de woorden vroegen voordat ze werden geborduurd, terwijl andere wisten welke woorden ze op hun uniform geborduurd wilde zien.

Ze merkte op dat Thaise studentenuniformen trendy zijn geworden onder sommige Chinese toeristen, vanwege de invloed van Chinese beroemdheden die hun afbeeldingen in studentenuniformen op sociale media plaatsen.

Olleke Bolleke in Thailand

2 gedachten aan “Chinese toeristen in Thailand gewaarschuwd om géén schoolnamen op studentenuniformen te borduren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!