Chinese man dobberde 13 uur in een rubberboot van China naar Taiwan te komen 

~LIEVER VRIJ EN GÉÉN ETEN DAN EEN VOLLE BUIK AAN EEN IJZEREN KETEN~
(Vrijheid is een hoger goed dan materiële welvaart)

AZIË:- Een Chinese man voer 13 uur lang in zijn rubberboot van China naar Taiwan.  Hij meent dat het idee voor ‘vrijheid en democratie’ voor hem een betere toekomst zou hebben, zodat hij besloot om van China naar Taiwan te varen.  

De 33-jarige Zhou kocht een rubberboot bij een online winkel.  Hij gebruikte het vervolgens om van Quanzhou, de provincie Fujian in China, naar de haven van Taichung in Taiwan te varen.


De lokale bevolking trof Zhou op het water aan, en leek uitgeput. Hij droeg alleen een dun jasje, korte broek, zonder schoenen.  Hij had ook geen identiteitsbewijs en had slechts 100 yuan of te wel 480 baht bij zich.

Zhou vertelde dat hij geboren en getogen was in Sichuan, maar vanwege de economie moest hij verhuizen voor werk.  Hij dacht altijd dat er op een dag een beter leven op hem wachtte.  Hij maakte een plan en kocht een rubberboot met motor bij een online winkel voor 16.000 yuan of ongeveer 76.000 baht.  Zhou reed toen naar een andere stad waar de boot geparkeerd stond.  Hij sprong erop en keek nooit meer achterom.  

Hij zat 13 uur op de boot toen hij eindelijk in Taiwan aankwam.  Toen hij aankwam, vroeg Zhou aan arbeiders in de haven, dit hielp bevestigen dat hij echt was aangekomen.  Op de vraag waarom hij China wilde ontvluchten, zei Zhou: “Hij wilde vrijheid en democratie”.

 Ambtenaren van de kustwacht hebben hem ivm het coronavirus gecontroleerd en hem 14 dagen in quarantaine had geplaatst.  Dit is in overeenstemming met de veiligheidsmaatregelen die zijn getroffen in deze tijden van Covid-19.  Nadat hij de quarantaine heeft beëindigd, zal de man worden vervolgd volgens de immigratiewetten van Taiwan.  

Hij wordt geconfronteerd met een gevangenisstraf van maximaal drie jaar en een boete van meer dan 100.000 Baht. De Taiwanese autoriteiten onderzoeken hoe de man erin slaagde de Straat van Taiwan over te steken, vooral op een kleine rubberboot.  De Straat van Taiwan is naar verluidt een zwaar gemilitariseerde waterweg.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: khaosod
Content: Olleke Bolleke in Azië
Bron: khaosod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!