Chiang Mai zegt voor Songkran Festival 2021 klaar te zijn

~OP STOOTGAREN LIGGEN~
(Klaarliggen om in actie te schieten)

CHIANG MAI:- De toeristisch ingestelde bedrijven en arbeiders in de grote toeristische provincies zijn van mening dat het door de regering voorgestelde plan om het jaarlijkse Songkran-festival volgende maand door te laten gaan, zou kunnen helpen om de economie nieuw leven in te blazen, ook al blijven sommigen bezorgd over de veiligheid van de gezondheid.

De regering heeft de periode van 10 tot 15 april aangewezen om dit jaar Songkran te vieren en gaf aan dat het jaarlijkse Songkran-festival net zo normaal kan worden gehouden als de regels voor sociale afstand en andere COVID-19-maatregelen worden gerespecteerd.

De provincies als Bangkok, Chiang Mai, Khon Kaen, Pattaya of Chon Buri en Phuket hebben hun planning voor het Songkran-festival al bekendgemaakt, maar wel met de nodige voorzichtigheid.

De omvang van de activiteiten tijdens het festival, zoals watergooien, concerten en schuimpartijen, wordt morgen door het Centrum voor COVID-19 Situatie Administratie (CCSA) bepaald.  Songkran-feestvierders zullen weten wat ze wel en niet mogen doen.

Khun Pakkanan Winijchai, directeur van de Tourism Authority of Thailand, Chiang Mai Office, gaf aan een positieve kijk op de toeristische vooruitzichten van de provincie tijdens Songkran te hebben, vooral wanneer er weer normaal gevlogen kan worden..

De meeste toeristen in Chiang Mai bestaan nog steeds uit Thaise mensen, het toerisme hier zou de “nieuwe normale” richtlijnen volgen, zei ze.

Volgens de TAT-directeur maken mensen zich al op voor Songkran.  “We verwachten een kamerbezetting van 50% van de kamerbezetting tijdens dit zesdaagse festival”, zo vertelde ze.  Als er vaccinpaspoorten worden gebruikt, worden eind dit jaar meer buitenlandse toeristen in Chiang Mai verwacht, aldus Winijchai.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: chiangmaione
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: chiangmaione.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!