Chiang Mai verzoekt om per 1 augustus weer buitenlandse toeristen te mogen ontvangen

~ERGENS NOG EEN NACHTJE OVER WILLEN SLAPEN~
(Meer bedenktijd nodig hebben)

CHIANG MAI:- De autoriteiten van de noordelijke provincie Chiang Mai zullen de heropening van Phuket op 1 juli nauwlettend in de gaten houden terwijl ze een maand later proberen het voorbeeld te volgen.  Het zuidelijk gelegen eiland gaat over iets meer dan 3 weken weer open voor volledig gevaccineerde toeristen uit gekwalificeerde landen, en Chiang Mai hoopt dat vanaf 1 augustus te kunnen doen.

Het sandbox-programma is een poging van de Thaise overheid om vanaf juli een gecontroleerd gebied veilig open te stellen voor wereldreizigers, met als eerste Phuket.

Khun Narong Tananuwat van de Thaise Kamer van Koophandel zegt dat de noordelijke provincie het zich niet kan veroorloven haar economie verder te decimeren.  Het voorstel voor de Chiang Mai-sandbox roept in eerste instantie op om de 4 districten Mae Rim, Mae Taeng, Doi Tao en Muang open te stellen voor gevaccineerde buitenlandse toeristen, terwijl de rest van de provincie vanaf 15 oktober opengaat.

Het sandbox-programma van Chiang Mai zou bestaan ​​uit het “verzegelde route”-model, waarbij toeristen de eerste 7 dagen in de 4 districten zouden moeten doorbrengen en, na een negatieve Covid-19-test, elders binnen de verzegelde route zouden mogen reizen.  Sightseeingroutes zouden beperkt zijn tot de overeengekomen route en vooraf goedgekeurde lokale attracties, waarbij zelfstandig reizen verboden zou zijn.  Het voorstel wordt ter goedkeuring voorgelegd aan het Centrum voor Covid-19 Situatieadministratie.

In Phuket roept het huidige sandbox-model reizigers op om hun eerste 14 dagen in de provincie door te brengen voordat ze naar andere delen van Thailand verhuizen.  Tijdens hun verblijf kunnen ze zich vrij bewegen op het eiland, dat 48 kilometer lang en 21 kilometer breed is.

Chiang Mai genereerde in 2019 100 miljard baht aan inkomsten uit toerisme, een daling tot 43 miljard vorig jaar.  Meer dan 60% van de toeristische bedrijven in de provincie is gesloten en slechts 3% van de 80.000 hotelkamers in de provincie is nog te boeken.

De derde golf van Covid-19 heeft veel meer economische schade aangericht dan eerdere uitbraken, waarbij ambtenaren stimuleringspakketten moesten invoeren om de toeristische sector te helpen.  Narong zegt dat om elk plan te laten werken, lokale bewoners moeten worden gevaccineerd en hij is gefrustreerd over het trage tempo van de uitrol van het vaccin door de overheid.

 “We hebben het vaccin nodig dat tijdig aan mensen wordt gegeven.  Als dat zo is, moet het plan soepel verlopen.  Covid-19 zal zeker een decennium bij ons zijn.  We moeten een veilige omgeving creëren om van te leven, en daarvoor moeten we kudde-immuniteit opbouwen.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!