Chiang Mai gaat zijn speren richten op het klimtoerisme, premier van Thailand ondersteund dit initiatief 

CHIANG MAI:- De toeristenindustrie in Chiang Mai ziet het bevorderen van rotsklimmen als een nieuwe manier om de toeristische sector van de provincie in Noord- Thailand nieuw leven in te blazen.

De plv. president van de Toeristische Raad van Chiang Mai, Khun Punlop Saejew benadrukte tijdens een ontmoeting met premier Srettha Thavisin het enorme potentieel van klimmen. Met 44,5 miljoen klimmers wereldwijd en 10,4 miljoen in de Verenigde Staten in het bijzonder zou Chiang Mai, waar de Amerikanen nu al tot de meest frequente bezoekers behoren, een leidende rol kunnen spelen.

De Internationale Federatie van Sportklimmen (IFSC) laat zien dat evenementen zoals het Colorado-klimkampioenschap 2019, dat 7.700 deelnemers trok, niet alleen de sport promoten, maar ook aanzienlijke economische voordelen opleveren. Deelnemers en toeschouwers blijven vaak wel twintig dagen, vergelijkbaar met grote sportevenementen.

Khun Punlop Saejew suggereert dat de Thaise regering het klimmen op minder bekende bestemmingen promoot om de diversificatie van het toerisme te ondersteunen. Provincies als Lampang, Krabi en Khon Kaen met hun bergketens zijn ideale klimgebieden.

Een lokaal voorbeeld van onbenut potentieel is het Chai Prakan-district in Chiang Mai, waar vijf van de tien diepste grotten van het land te vinden zijn. Ondanks de aantrekkingskracht voor bergbeklimmers, wordt er hier niet genoeg reclame gemaakt voor het toerisme. In Mae On wacht de gemeenschap op de heropening van de beroemde kalkstenen kliffen die bekend staan ​​als “Crazy Horse” na een tijdelijke sluiting in 2018. De sluiting, die het gevolg was van een juridisch geschil, heeft volgens haar een merkbare negatieve impact gehad op de gemeenschap. aan de lokale gemeenschappen van Punlop.

Met de juiste steun zou het klimmen in Chiang Mai en andere Thaise provincies niet alleen het toeristische landschap kunnen uitbreiden, maar ook een aanzienlijke economische stimulans kunnen bieden.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!