Chef Yam Thai opent restaurant in Merksem: “Roger Van Damme vindt mijn pad thai lekkerder dan in Thailand”

MERKSEM – Chef Kenika Rungsamai heeft de stap gezet om een eigen restaurant te openen in haar district Merksem. Kenika werkte meer dan vijf jaar als chef bij Yam Thai, het restaurant van Nathalie Meskens op het Zuid en ze deed ook al ervaring op bij chef Roger Van Damme. “Pad thai is mijn specialiteit”, zegt ze.

Op de Bredabaan 811, richting Schoten, is deze week Paaksoi Thaifood geopend. Dat is het nieuwe en eerste eigen restaurant van de ervaren chef Kenika Rungsamai. Kenika komt uit Bangkok en hielp daar jarenlang mee in het street-food restaurant van haar moeder in Samut Prakan. Horeca zit in haar genen.

“Veertien jaar geleden kwam ik naar België voor mijn man en kwam ik ook hier snel in de horeca terecht. Dat was wennen, want in Thailand kun je altijd alles overal krijgen. Daar kun je midden in de nacht nog naar de winkel voor ingrediënten, in België moet je je veel meer aan vaste uren houden en het is hier ook een pak rustiger dan in Bangkok”, vertelt Kenika.

Kenika werkte meer dan vijf jaar voor Nathalie Meskens in restaurant Yam Thai in Antwerpen. “Daarna stond ik ook nog in de keuken bij Bun, ook in Antwerpen en tijdens corona werkte ik samen met chef Roger Van Damme. Ik ging ook koken bij mensen thuis en organiseerde workshops.”

De Thaise chef woont ondertussen in Merksem met haar man en kind en heeft niet getwijfeld over waar ze haar eigen zaak wilde openen. “In Antwerpen zijn er zoveel problemen met het verkeer en met parkeren. Ik wilde een zaak waar mensen van buitenaf heen kunnen komen, dus met een parking aan. Hier is een grote parking achter de zaak. We hebben al mensen uit Wuustwezel en zelfs Nederland over de vloer gekregen.”

Paaksoi Thaifood werd een typisch Thaise zaak met de betere Thaise klassiekers. “Mijn favoriete gerecht om te maken is pad thai. Ik maak de saus helemaal zelf. Roger Van Damme vond die lekkerder dan de pad thai die hij in Thailand heeft gegeten. Afhalen kan ook, maar dan moet je het wel even op voorhand laten weten. Ik doe alles zelf en de klanten die in het restaurant eten gaan voor.”

Als de zaak eenmaal goed opgestart is, gaat Kenika ook nog door met workshops aan huis geven en met een cateringdienst.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Patrick De Roo 
Content: Rebecca Van Remoortere

Bron:  Nieuwsblad.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!