CCSA blokkeert de heropening van Bangkok vandaag

~BREAKING NEWS~

BANGKOK:- Geheel onverwacht heeft het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA een rem gezet op het plan van de gemeente Bangkok om 5 soorten bedrijven, waaronder spa’s en schoonheidsklinieken, vandaag te laten heropenen.

De Facebook-pagina van de Bangkok Metropolitan Administration (BMA) publiceerde zojuist Het bericht dat de CCSA de heropening met nog eens 14 dagen had uitgesteld. In het Facebook bericht stonden echter geen verdere details over de zaak.

Het abrupte bevel leidde tot speculatie over de reden voor de vertraging, maar waarnemers zeiden dat de COVID19 situatie in de hoofdstad nog steeds zorgwekkend was, dus dit was mogelijk de reden achter de voorzichtigheid van de CCSA.

Eerder had de commissie voor besmettelijke ziekten van de BMA gisteren besloten om verschillende openbare plaatsen vandaag te heropenen na een daling van het aantal nieuwe gevallen, zolang ze de strikte COVID-19-richtlijnen van de regering volgen.

Musea, schoonheidsklinieken, tattooshops, nagelstudio’s en massagesalons mochten  allemaal weer open, zij het met strikte limieten voor het aantal toegestane bezoekers.

Sauna’s maakten echter geen deel uit van het versoepelingsvoorstel. Ook een heropening van openbare parken en tuinen was gepland, met strikte maatregelen om te voorkomen dat grote mensenmassa’s zich zouden verzamelen.

De BMA had echter benadrukt dat als er infecties zouden worden gevonden op de bovengenoemde locaties, deze onmiddellijk voor nog eens 14 dagen zouden moeten sluiten. Ze zouden ook grondig moeten worden gedesinfecteerd voordat ze weer mogen openen.

Andere gebouwen, zoals uitgaansgelegenheden, karaokebars en fitnesscentra, zouden echter tot 14 juni gesloten moeten blijven, aldus de BMA.

Bangkok meldde gisteren 1.356 nieuwe gevallen, waarvan de meeste waren gecentreerd rond een woonkamp voor bouwvakkers in het district Bang Na en een lokale gemeenschap in het district Sathon.

Voorafgaand aan de aankondiging gingen vertegenwoordigers van ambachtelijke bierbrouwers en eigenaren van massagesalons naar het stadhuis om een ​​brief in te dienen waarin de gouverneur van Bangkok werd opgeroepen hun bedrijven te heropenen.

In hun brief stond dat het verbod op het schenken van alcohol en het bevel om eetgelegenheden om 23.00 uur te sluiten, veel kleine bedrijven heeft getroffen, waaronder brouwers, dealers en exporteurs, die geen enkele compensatie hebben ontvangen voor hun ontberingen.

Het is voor U als gast in Thailand belangrijk om te weten, dat de maatregelen en ontwikkelingen omtrent het Covid19 virus ieder moment (kunnen) veranderen, neem het uw nieuwsbeer niet kwalijk als hij niet op tijd de veranderingen meldt. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Chiangmaione.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!