Burgemeester van Pattaya belooft plechtig het voetbalstadion project binnen twee jaar af te ronden, maar er is wel extra budget nodig!

PATTAYA:- De burgemeester van Pattaya, khun Poramase Ngampiches, is vastbesloten om het project voor het voetbalstadion binnen twee jaar af te ronden, nadat het 14 jaar grotendeels heeft stilgelegen, en zei dat hij zich voorbereidde om nog een budget van 250 miljoen baht aan te vragen.

Het in aanbouw zijnde standaard voetbalstadion “Chaiyaphruek” bevindt zich op Soi Chaiyapruek 2 in het Huai Yai-subdistrict van Banglamung. Het project kwam op Thaise en buitenlandse sociale media onder vuur te liggen nadat recente foto’s van het stadion lieten zien dat de plaats volledig verwoest was met een armoedig amfitheater en bouwmaterialen die rond het stadion slingerde.

De kritiek was vooral gericht op de nieuwe burgemeester van Pattaya, Poramase Ngampiches, die naar verluidt tijdens zijn campagnebijeenkomst beloofde dit probleem dringend aan te pakken.

Volgens zijn recente reactie was de bouw opgedeeld in drie fasen:
1. tussen 2008-2010 gericht op het amfitheater van het publiek, dat in 2011 klaar was.
2. De VIP-tribune, die was toevertrouwd aan het 1st Army Area om te bouwen, kwam echter tot stilstand na een geografisch probleem voordat het in 2014 klaar was.
3. Later in 2016 was de totale constructie voor ongeveer 70% klaar, maar de burgemeester van Pattaya beweerde dat de aannemer van het project de klus had laten vallen en nooit meer terugkwam om het werk te hervatten. 

Als gevolg hiervan moest Pattaya City beslag leggen op een aanbetaling van 19 miljoen baht en een boete van 80 miljoen baht van de aannemer, plus juridische stappen opstarten.

Dit was de reden waarom het project van 775 miljoen baht tot op de dag van vandaag onvoltooid is gebleven, samen met twee jaar Covid-beperkingen die vorig jaar ook bijna alle bouwvakkers acht maanden lang tot hun kampen beperkten, beweerde Poramase. Om het voor de 5e Jeugd Olympische Spelen in 2026 voor elkaar te krijgen, voegde Poramase eraan toe dat hij de gemeenteraad zou voorstellen nog eens 250 miljoen baht uit te trekken om het project te bespoedigen, zodat het binnen twee jaar volledig operationeel zou kunnen zijn.

“We moeten het hoe dan ook voor elkaar krijgen. Maar eerst zal ik juridische stappen ondernemen tegen degenen die het stadion hebben geplunderd tijdens de Covid-19-pandemie, waardoor veel vooruitgang wordt belemmerd. Daar wordt voortaan een bewaker gestationeerd om plunderaars te dwarsbomen.” Poramase zei dit met betrekking tot de gestolen bouwmaterialen.

Hij zei ook dat hij andere onvoltooide projecten in de stad zou voltooien, zoals het Kraben-gebouw, het Koh Larn Windmill-project, parkeerplaatsen in Zuid-Pattaya, de Dancing Fountain en de openbare toiletten op de Bali Hai-pier, enz.

Over de grootste nagel aan de lijkkist van de gemeente Pattaya, het waterfront condominium hield hij wijselijk zijn mond. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: บริษัท โสภณ เคเบิ้ล ที.วี.และสื่อสาร พัทยา จำกัด 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: TPN News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!