Buitenlandse toeristen uiten ongenoegen over 14-daags verplicht verblijf onder Phuket-sandbox

~VEEL BELOVEN EN WEINIG GEVEN, DOET EEN ZOT IN VREUGDE LEVEN~
(Veel mensen zijn al blij met een belofte en geloven alles)

PHUKET:- Veel buitenlanders hebben op de Facebook-groep “Phuket Sandbox – Better Phuket By I Asia Thailand” hun ongenoegen geuit tegen de nieuwste verordening die vereist dat de internationale toeristen 14 dagen onder het sandbox-schema op het eiland moeten blijven voordat ze naar andere provincies mogen reizen.

Het Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA heeft afgelopen vrijdag de lancering van de Phuket-sandbox voor toerisme vanaf 1 juli goedgekeurd nadat het centrum de vereiste had gewijzigd van een verplicht verblijf van 7 dagen naar 14 dagen om ervoor te zorgen dat buitenlandse bezoekers vrij zijn van Covid-19.

Volgens de regeling kunnen buitenlandse toeristen die kunnen verifiëren dat ze volledig zijn ingeënt tegen Covid-19 en negatief testen, rechtstreeks naar Phuket vliegen en zich vrij in de provincie bewegen zonder in quarantaine te hoeven.  Na 14 dagen in Phuket verpoosd te hebben en nog steeds negatief te testen, kunnen ze vervolgens naar andere provincies in Thailand reizen.

 “14 dagen in Phuket blijven is te lang en vereist boevendien meer geld”, zei een van de groepsleden.  “Uiteindelijk zullen veel toeristen die dit niet kunnen betalen en hun reis moeten annuleren, wat uiteindelijk de lokale bedrijven van Phuket zal schaden.”

Vele anderen respondenten hebben gepost dat ze vanwege de vereiste voor langdurig verblijf hebben besloten om hun bestemmingen van Phuket naar nabijgelegen landen te verplaatsen.

De Minister van Toerisme en Sport, Khun Pipat Ratchakitprakarn zei vorige week dat de Phuket-sandbox een proefproject is om geschikte maatregelen te vinden en te testen voor gebruik in andere toeristische topprovincies.

“Binnen de eerste maand komt er een evaluatie met focus op het aantal besmettingen door buitenlandse toeristen”, zei hij.  “Als het besmettingspercentage niet toeneemt, kunnen we de vereiste terugbrengen naar zeven dagen om meer toeristen aan te trekken.”

Khun Pipat zei ook dat de eis van 14 dagen alleen verplicht is voor diegenen die naar andere provincies willen reizen.

“Degenen die van plan zijn zeven dagen of minder binnen Phuket te reizen en dan naar huis terug te keren, kunnen dat nog steeds doen”, zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “Buitenlandse toeristen uiten ongenoegen over 14-daags verplicht verblijf onder Phuket-sandbox”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!