Buitengewone foto boven de Doi Inthanon in Thailand toont één passerende komeet

CHIANG MAI:- Het nationale luchtvaart en het ruimtebeheer van Thailand, NASA geheten plaatste een unieke foto van komeet Leonard die de aarde passeert net op het moment dat de James Webb-ruimtetelescoop in een baan om de aarde werd gelanceerd.  De foto werd genomen in het beroemde Doi Inthanon National Park in Thailand.

De zeldzame maar opwindende atmosferische gebeurtenis werd gefotografeerd door Matipon Tangmatitham van het National Astronomical Research Institute of Thailand.

 “Welke van deze twee strepen is een komeet?  Hoewel ze allebei komeetachtige kenmerken hebben, is de onderste strook de enige echte komeet’, zei NASA.

De onderste foto toont de staart van komeet Leonard, een blok rotsachtig ijs ter grootte van een stad, dat door het binnenste zonnestelsel gaat terwijl het zijn lusvormige baan rond de zon voortzet.

De Komeet Leonard passeerde onlangs zijn dichtste punt bij zowel de aarde als Venus en zal volgende week de zon bereiken en is nog steeds met het blote oog zichtbaar, het heeft de afgelopen weken een lange en veranderende staart ontwikkeld.

De bovenste streep daarentegen is de lanceringspluim van de Ariane V-raket die twee dagen geleden de James Webb-telescoop de ruimte in bracht.

De grootste en krachtigste ruimtetelescoop van NASA tot nu toe zal in een baan om de zon draaien in de buurt van het punt Aarde-Zon L2 en zal naar verwachting in de zomer van 2022 beginnen met het observeren van het universum terwijl het verder in het verleden gluurt.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!