Brussels AirPort hard geraakt door Belgisch vliegverbod

~ERGENS EEN STOKJE VOOR STEKEN~
(Iets verhinderen, zorgen dat iets niet doorgaat)

ZAVENTEM:- Brussels Airport is hard geraakt door het verbod op niet-essentiële reizen. In februari kwamen slechts 165.456 passagiers op de luchthaven, dat zijn er 90,5 procent minder dan een jaar eerder en is ook een forse daling ten opzichte van de 283.164 in januari.

Nederland probeert het reizen ook te ontmoedigen met negatieve reisadviezen en een streng testbeleid, maar in België gaan ze daarin nog een stapje verder: daar geldt sinds eind januari weer een wettelijk verbod om op vakantie te gaan of om een andere niet-noodzakelijke reis te maken.

Brussels Airport-topman Arnaud Feist hoopt dat dit verbod snel wordt opgeheven: “Het is vandaag cruciaal dat er sneller gevaccineerd wordt en dat niet-essentiële reizen van en naar België opnieuw worden toegelaten. Reizen moet opnieuw mogelijk worden met een Covid-19 attest”.

Hoewel het passagiersaantal op het laagste niveau sinds mei vorig jaar uitkomt, gaat het met het vrachtvervoer uitstekend. Het tonnage luchtvracht steeg op jaarbasis met 20,6 procent naar 47.051. Dat komt mede doordat Brussels Airport een vaccinhub is geworden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Brussels Airport
Content: Redactie 
Bron: luchtvaartnieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!