BREAKING NEWS:- Zwaar bewapend politieteam doorzoekt het huis van generaal Hakparn alias ‘Big Joke’ 

BANGKOK:- De politie van Bangkok heeft vanmorgen vroeg in samenwerking met het onderzoeksbureau cybercriminaliteit, afgekort het CCIB, heeft het huis van plv. hoofd van de nationale politie, generaal Surachate ‘Big Joke’ Hakparn, in Bangkok doorzocht nadat ze hem naar verluidt verdenken van betrokkenheid bij illegale goksites. De zoektocht maakte deel uit van een grotere operatie met de codenaam ‘Big Cleaning Day’.

De cybercriminaliteitspolitie, gewapend met een gerechtelijk huiszoekingsbevel, werd naar verluidt vergezeld door politie van de afdeling corruptiebestrijding en speciale taskforces van de stadspolitie.

Op basis van huiszoekingsbevelen werden ook vijf huizen aan Soi Vibhavadi 60 achter de politieclub doorzocht. De huizen zou generaal Surachate naar verluidt gekocht hebben voor zijn ondergeschikten.

Toen de politie rond 8.00 uur arriveerde, was Surachate bij hem thuis en ontving hen alleen in een boxershort en een wit T-shirt. Naar verluidt weigerde hij de politie zijn huis binnen te laten, daarbij verwijzend naar zijn positie als plv. commandant van de Koninklijke Thaise politie.

Het zoekteam moest wachten op de komst van luitenant-generaal Voravat Watnakhonbancha, commissaris van de CCIB, om met Surachate te spreken over het huiszoekingsbevel. Nadat luitenant-generaal Voravat arriveerde, gaf Surachate toestemming voor de doorzoekingen van zijn huis..

Het huis van generaal Surachate aan Soi Vibhavadi 60 was naar verluidt één van de ongeveer dertig huizen die maandag in Bangkok en vijf provincies – Phetchaburi, Samut Prakan, Khon Kaen, Udon Thani en Saraburi – werden doorzocht.

De andere huizen zijn naar verluidt eigendom van jonge politieagenten in de buurt van politie-generaal Surachate, die naar verluidt betrokken zijn geweest bij online goksites in Laos die ongeveer een miljard baht in omloop hebben.

De CCIB-politie die de financiële transacties van het netwerk onderzocht, vond voldoende bewijsmateriaal om een ​​rechtbank ervan te overtuigen huiszoekings- en arrestatiebevelen uit te vaardigen.

Generaal Surachate is één van de vier plv.  politiecommissarissen, die allemaal kunnen solliciteren naar de functie van landelijke hoofdcommissaris als de huidige generaal Damrongsak Kittiprapas eind september met pensioen gaat. 

Surachate bevestigde tegenover verslaggevers dat vijf of zes van zijn ondergeschikten arrestatiebevelen hadden gekregen vanwege hun vermeende betrokkenheid bij online gokken, en zei dat hij en zijn ondergeschikten hun onschuld zouden bewijzen.

Generaal Surachate zei dat hij meewerkte en dat er niets illegaals werd gevonden tijdens de huiszoeking. Hij zei dat hij nooit geld van een gokwebsite heeft ontvangen en alleen heeft gehandeld om de exploitatie van dergelijke websites te verhinderen. Hij is overtuigd van de onschuld van zijn ondergeschikten.

Op de vraag of hij zich zorgen maakt over zijn vooruitzichten voor de functie van hoofd van de nationale politie, zei politiechef-generaal Surachate dat hij geen kandidaat was. Na de huiszoeking wilde hij zoals gewoonlijk aan het werk.

Wordt vervolgd!

Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “BREAKING NEWS:- Zwaar bewapend politieteam doorzoekt het huis van generaal Hakparn alias ‘Big Joke’ ”

  1. Die gast deugt niet.
    Die hele kliek die dikke huizen en auto`s bezitten van een politiemaandloon van 40k, en als er naar gevraagd wordt is het antwoord: in de loterij gewonnen.
    Wel grote kans dat de aanpakkers die zaakjes gaan overnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!