BREAKING NEWS | Drie doden bij schietpartij in winkelcentrum Siam Paragon in Bangkok: dolle schutter is 14-jarige jongen

BANGKOK:- In winkelcentrum Siam Paragon in de Thaise hoofdstad Bangkok is een schietpartij uitgebroken. Dat heeft premier Srettha Thavisin bekendgemaakt. Volgens de Thaise hulpdiensten vielen er drie doden en vier gewonden. Eén van die gewonden zou een buitenlander zijn. De dolle schutter is intussen overmeesterd. Volgens de politie gaat het om een jongen van amper 14 jaar.

Beveiligingsbeelden tonen de vermoedelijke dader tijdens zijn raid. Hij draagt een pet, zwart T-shirt, lichte legerbroek en zwarte laarzen. In zijn hand heeft hij duidelijk een pistool.

De jongen is intussen onschadelijk gemaakt. “De aanvaller is gearresteerd. Hij heeft zich overgegeven. De politie ontruimt de plaats. De situatie is weer rustig”, aldus premier Srettha Thavisin op televisie. Over de motieven van de dader is niets bekend.

Het winkelcentrum Siam Paragon in het centrum van de stad is populair bij toeristen. Honderden mensen vluchtten weg uit het gebouw, zo stelde een journalist van het Franse persagentschap AFP ter plaatse vast. Anderen zochten dekking in winkels en toiletten.

Het complex en een nabijgelegen metrostation werden ontruimd.

Olleke Bolleke in Bangkok 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!