BREAKING | Marineschip van de Koninklijke Thaise marine met ruim 100 bemanningsleden gekapseisd, naar 33 van hen wordt nog gezocht

PRACHUAP KHIRI KHAN:- Admiraal Pokkrong Monthatpalin van de Koninklijke Thaise Marine meldde vanmorgen dat het korvet marineschip, de HTMS Sukhothai, gisteravond alsjeblieft van hoge golfslag gekapseisd is. Volgens de Koninklijke Thaise Marine veroorzaakte waterlekkage in de boot een elektrische storing en stroomuitval. Het schip zonk kort daarna. 73 marineofficieren zijn gered terwijl 33 nog in zee zijn. Vier van de geredden raakten naar verluidt ernstig gewond met verwondingen zoals gebroken benen en veel bloedverlies.

De exacte locatie van het kapseizen was ongeveer twintig zeemijl uit de kust van het Bang Saphan-district in Prachuap Khiri Khan. Het incident voltrok zich gisteren, rond 16:30, toen het zeewater voor het eerst de Sukhothai begon binnen te dringen.

De motor stopte en de black-out vond plaats rond 6:17 uur, en reddingsschepen begonnen naar de locatie van de Sukhothai te varen. Om 19:56 kantelde de Sukhothai naar 45 graden en om 21:03 kantelde de Sukhothai naar 80 graden. Reddingsvlotten en boten werden ingezet en om 11:46 uur was de Sukhothai officieel gezonken. Sleepboten van Bang Saphan hielpen direct bij het redden van mensen uit zee. De reddingsoperaties zijn de afgelopen nacht doorgegaan.

Het schip was op weg naar Chonburi om deel te nemen aan een herdenkingsceremonie ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van het overlijden van prins Abhakara Kiartivongse, prins van Chumphon, die ‘de vader van de Thaise marine’ is.

Een reddingsoperatie waarbij HTMS Angthong, HTMS Bhumibol Adulyadej, HTMS Kraburi en meer betrokken waren, werd gisteravond laat gelanceerd en zal vandaag verder gaan.  Het 4e departement ter voorkoming van rampen en burgerbescherming is nu betrokken bij de bergingsoperatie en verleent aan land hulp aan zeelieden die in veiligheid zijn gebracht.

De Thaise premier Prayut Chan O’Cha heeft verklaard dat hij alle verloren troepen wil aanmoedigen en hoopt dat de Koninklijke Thaise Marine zal kunnen helpen bij het vinden van alle nog vermisten.

Dit is een verhaal in ontwikkeling en we zullen meer details geven zodra ze worden vrijgegeven.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: Social Media

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!