Brandweerlieden, leger en vrijwilligers strijden samen om de bosbranden in Noord-Thailand te beheersen

~DE HANDEN IN DE SCHOOT~
(Werkloos)

CHIANG MAI-: Soldaten, brandweerlieden en vrijwilligers, hebben grote moeite om bosbranden te blussen in het Suthep-Pui National Park in de provincie Chiang Mai in het noorden van Thailand.

Een KA-32-helikopter (zie foto) is ingezet om de branden langs het Suthep-Pui National Park te helpen beheersen na een brand die gistermiddag ten zuiden van het park uitbrak.

De zich snel uitbreidende brand in het met bamboe begroeide bos is een uitdaging geweest om onder controle te krijgen. De brandweerlieden zoeken daarom naar vrijwilligers om te helpen met het blussen. Soldaten van het 3e leger, brandweerlieden en vrijwilligers werkten samen om verdere verspreiding van het vuur richting bewoonde gemeenschappen te voorkomen.

Met de KA-32-helikopter is men er in geslaagd om ongeveer 50% van de brand te blussen. De verwachting is dat de brand binnenkort onder beheersing is en zal uitdoven.

Tot dusverre hebben 200 mensen zich vrijwillig aangeboden om hierbij te helpen.

Eén man is vastgehouden op verdenking van het veroorzaken of veroorzaken van de brand, hoewel hij momenteel alle beschuldigingen ontkent.

Volgens AQI-metingen door de afdeling Pollution Control, hebben vijf noordelijke provincies donderdag (11 maart) ongezonde tot gevaarlijke niveaus van luchtkwaliteit geregistreerd. Deze provincies zijn Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Tak en Lamphun, met AQ-waarden tussen 213 en 350.

AQI-waarden boven de 100 worden als ongezond beschouwd, terwijl waarden boven de 200 als zeer ongezond worden beschouwd. Metingen van meer dan 300 worden doorgaans als gevaarlijk beschouwd.

Uit gegevens van IQAir, een partner van de Verenigde Naties, bleek dat de stad Chiang Mai gistermiddag tot de top drie van meest vervuilde steden ter wereld behoorde.

Meer dan 1.400 brandhaarden werden woensdagochtend gespot in de noordelijke regio door het Thaise Geo-Informatics – een aanzienlijke toename ten opzichte van 352 nrandhaarden op 1 maart.

Ondanks hoge AQI-waarden in Noord-Thailand, rapporteerde Chiang Rai minder brandhaarden in vergelijking met nabijgelegen provincies. Uit gegevens van GITSDA bleek dat het woensdag 11 brandhaarden heeft. Ter vergelijking: er waren 510 brandhaarden in Mae Hong Son, 311 in Tak en 295 in Chiang Mai.

Sombat Boonngamanong, die de vrijwillige brandweerlieden in Chiang Rai leidt, zei dat de situatie momenteel onder controle is omdat lokale eenheden systematisch samenwerken.

Elke ochtend worden brandhaarden gelokaliseerd met behulp van satellietbeelden en wordt een drone met warmtebeeldcamera ingezet om de omvang van de branden te bestuderen.

“Vervolgens evalueren we of het moeilijk om de gebieden te bereiken met onze voertuigen kunnen rijden en hoe steil het terrein is.” Zei Sombat.

De vrijwilligers worden vervolgens opgesplitst in groepen met verschillende verantwoordelijkheden en betreden de gebieden met brandweerlieden van de Royal Forest Department. Volgens Sombat is het blussen van de branden niet moeilijk. Het uitdagende deel is de wandeling over ruw terrein.

“Negentig procent van onze energie wordt besteed aan reizen te voet en het dragen van apparatuur en water naar de brandhaarden om de branden te blussen”, zei hij.

“Het is erg moeilijk en daarom hebben we veel vrijwilligers nodig. Er zijn maar een paar brandweerlieden, maar er zijn veel mensen die hen ondersteunen. “

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Chiangrai Times
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: Chiangrai Times

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!