Bijna 10.000 huizen in Zuid-Thailand door overstromingen beschadigd

ZUID-THAILAND:- Ernstige overstromingen hebben de provincies Yala en Narathiwat geteisterd en schade aan 9.697 huizen veroorzaakt, zo meldde het ministerie van rampenpreventie en burgerbescherming (DDPM) op eerste kerstdag. De overstromingen, het resultaat van hevige regenval gedurende meerdere dagen, zijn de ergste die de regio in veertig jaar heeft gezien.

In Yala hebben overstromingen negen districten getroffen, namelijk Yala, Muang Yala, Bannang Sata, Ra Ngae, Than To, Kalumpong, Betong, Thung Yala en Bacho. Bijna 6.000 huizen zijn beschadigd.

In Narathiwat hebben overstromingen ook negen districten getroffen, namelijk Narathiwat, Muang Narathiwat, Waeng, Su-Ngai Padi, Si Sakhon, Rueso, Yi-ngo, Ruse-ae en Rueso. Bijna 4.000 huizen zijn beschadigd.

Het DDPM heeft reddingsteams naar de getroffen gebieden gestuurd om hulp te bieden aan degenen die door de overstromingen ontheemd zijn geraakt.

Het provinciaal PR-bureau van waarschuwde bewoners in overstromingsgevoelige gebieden om waakzaam te blijven en zichzelf te beschermen tegen gezondheidsrisico’s die gepaard gaan met overstromingen. Deze omvatten leptospirose, voetschimmel, conjunctivitis en ziekten die verband houden met slechte gezondheidszorg en milieuhygiëne, zoals gastro-intestinale ziekten.

Het waarschuwde ook voor de risico’s die gepaard gaan met kortsluiting, elektrische lekken en elektrische schokken tijdens de overstromingen, samen met het verschijnen van giftige slangen, schorpioenen en muggen, die een bedreiging voor het leven zouden kunnen vormen. 

In geval van nood moet contact worden opgenomen met de plaatselijke overheidsinstanties of kan er gebeld worden naar de hotline 1784.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!