Bij Thaise massagesalon Ton Pho aan de Overtoom in Amsterdam, waan je je even in Azië,

AMSTERDAM:- Sinds deze zomer kan de gestreste Amsterdammer voor zijn ontspanningsbehandeling terecht bij de Thaise massagesalon Ton Pho op de Overtoom. De onderneming van de 44-jarige eigenaresse, Kae Buajapo, had aan het begin van de coronapandemie haar deuren moeten openen, maar de maatregelen gooiden roet in het eten.

De hectiek van de dagelijkse werkelijkheid lijkt bij binnenkomst even te verdwijnen. Er klinken serene ­pianoklanken en, op de achtergrond, stemmen van masseuses die een rustig praatje maken met de klanten. Geuren van gember en munt vullen de ruimte.

Je waant je direct in Azië door de boeddhabeeldjes in de wachtkamer, de thee met verse kruiden die be­zoekers na hun behandeling aan­geboden krijgen, en de traditionele kleding van het personeel. Achter een deur bij de balie staan de massagetafels in rijen opgesteld. Voor een behandeling betaal je, afhankelijk van tijdsduur en soort, tussen de 35 en 130 euro.

“De spierklachten van klanten verschillen enorm,” zegt Buajapo. Ook sporters en zwangere vrouwen zijn welkom bij Ton Pho. “Bij een zwangere vrouw moet je niet te hard drukken. Dan loop je het risico dat ze ter plekke bevalt.”

Ze benadrukt het belang van er­varing. “De meeste masseuses zijn ouder dan veertig. Het vereist jarenlange oefening en training om te begrijpen hoe je met iemands spieren moet omgaan.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in het Parool gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Brigit Bijl
Content: Thomas Dillema
Bron: Parool.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!