“Big Joke” reist naar Mayamar om 162  Thais uit het rumoerig gebied naar Thailand te brengen

BANGKOK:- De plv. hoofdcommandant van de nationale politie, generaal Surachate Hakparn zal vandaag naar Yangon reizen voor gesprekken met de autoriteiten van Myanmar om 162 Thais te evacueren die zijn geëvacueerd uit Laukkaing, een township in de noordelijke Shan-staat aan de grens met China, om u naar een veilig gebied te brengen.

De 162 waren tot illegaal werk gelokt door een internetfraudebende die naar verluidt werd geleid door Chinese zakenlieden in Laukkaing, de hoofdstad van de zelfbestuurde zone van Kokang.

Afgelopen zaterdag werden naar verluidt 29 Thaise slachtoffers van de zwendel door de autoriteiten van Myanmar geholpen om hotel in Laukkaing, waar ze zich hadden verstopt, te verlaten.

Generaal Surachate zei dat hij de autoriteiten van Myanmar in Yangon zou ontmoeten om te bespreken hoe de 162 Thais naar Thailand kunnen worden teruggestuurd. Hij zal dan naar het militaire kamp gaan waar ze verblijven om hen te bezoeken.

Hij zei dat sommige Thais het slachtoffer zijn geworden van mensenhandel, terwijl anderen mogelijk als telefoonoplichters in callcenters werken.

Terwijl in het gebied hevige gevechten woeden tussen het leger van Myanmar en gewapende etnische minderheidsgroepen, zei politie-generaal Surachate dat de 162 Thai mogelijk eerst over de grens naar Kunming in China moeten worden gebracht. Van daaruit zouden vluchten kunnen worden georganiseerd om ze per vliegtuig naar huis te brengen, zei hij.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!