Bewoners in Noordoost Thailand leven continue in angst voor moordende olifanten, dit jaar al 4 mensen door deze dikhuiden omgebracht 

BURIRAM:- De bewoners in het district Non Din Daeng, in de provincie Buriram leven de laatste maanden continue in angst nadat een kleine kudde olifanten hun huizen waren binnengevallen en daar een ontzettende ravage aanrichten.

Normaal gesproken zijn deze dikhuiden alleen uit op voedsel, maar sinds het begin van dit jaar zijn vier mensen door de olifanten aangevallen en gedood doo, wat als een verschrikkelijk gevaar wordt beschouwd.

Gisteren was het weer raak, wat de dorpsbewoners er toe bracht om de media op te zoeken, zij vertelden tegen de verslaggevers dat deze plunderaars opnieuw hun huizen waren binnengevallen en zwaar beschadigde. De bewoners eisen nu dat de de relevante instanties de handen uit de mouwen steken om het probleem te helpen oplossen

Uit een inspectie bleek dat de achterkant van een uit stenen opgetrokken huis totaal verwoest. De muren van het huis omver geduwd, de kozijnen waren uit de sponningen gerukt en lagen op de grond, twee zakken rijstdoppen lagen verspreid door het huis.

De 56-jarige eigenaresse van het huis, Khun Lamchuan Jinpala, vertelde dat zij midden in de nacht, rond 3.00 uur een hels kabaal hoorde. Half slaperig probeerde ik mijn klamboe te openen, maar kon zo snel de rits niet vinden. Toen ik uit het klamboe kwam, keek ik pal naar de slurf van de olifant. Mijn gezicht en de olifant waren ongeveer 30 cm van elkaar verwijderd waren. Ik zakte van angst achterover op mijn bed neer, niet is staat om ook maar iets te doen. 

De olifant was zeker ook van mij geschrokken, want het bakbeest deinsde achteruit om vervolgens tussen de brokstukken weg te lopen.

De naam van deze olifant is “Chao Tang Tang ” en het symbool ervan is een dubbele staart. Hij is een mannetjesolifant van ongeveer 9 jaar oud. Normaal gesproken komt hij enkel wat Cassave eten, wat hem nu er toe bracht om het huis te vernielen is nog onbekend.

Dit jaar zijn vier dorpelingen aangevallen en gedood door wilde olifanten. In de toekomst kunnen dat er nog meer zijn als er niets wordt gedaan.

Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!