Bewoners eisen actie tegen illegale straatraces in Jomtien

PATTAYA:- Inwoners van Na Jomtien hebben momenteel slapeloze nachten nu het oorverdovende geluid van illegale straatraces langs Sukhumvit Road is toegenomen, wat tot wijdverbreide bezorgdheid en publieke verontwaardiging heeft geleid. Er circuleren video’s van deze brutale wegterroristen op sociale media, wat de urgentie voor de politie om in te grijpen heeft vergroot.

Kolonel Wattanachai Sangrit, hoofdinspecteur van het politiebureau van Na Jomtien, benadrukte dat het bestrijden van straatraces een topprioriteit blijft voor de wetshandhaving. 

Hij benadrukte ook dat het Sukhumvit Road-gedeelte onder zijn jurisdictie, dat ongeveer 15 tot 16 kilometer beslaat, het centrum voor deze illegale activiteiten is geworden.

Het is tijd voor strenge maatregelen om het probleem aan te pakken, waarbij politiepatrouilles de opdracht hebben gekregen om hun monitoringinspanningen te intensiveren, vooral tijdens de piekuren van middernacht tot 3 uur ’s nachts, wanneer de race-activiteiten toenemen.

Wat de circulerende videobeelden betreft, blijkt uit het eerste onderzoek dat de incidenten zich buiten het directe Na Jomtien-gebied hebben voorgedaan. 

Niettemin verzekerde Kolonel Wattanachai de inwoners dat hij tegen de gevallen van illegale racen binnen zijn rechtsgebied onmiddellijk gerechtelijke stappen zou ondernemen. 

Maatregelen omvatten o.a. de inbeslagname van betrokken motorfietsen en samenwerking met het ministerie van Landtransport om voertuigregistraties in te trekken.

Olleke Bolleke in Na-Jomtien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!