Bewondering voor de vrouw achter de terugkeer staat van een zieke olifant uit Sri Lanka 

THAILAND:- Voormalig parlementslid Kanchana Silpa-archa uit Suphan Buri is één van de mensen die een sleutelrol hebben gespeeld bij de terugkeer van de zieke Sri Lankaanse mannelijke olifant Saksurin naar Thailand, die zoals het er naar uitziet op 1 juli naar huis zal worden gevlogen.

In een exclusief interview met de Thaise PBS TV-zender herinnerde Kanchana, de oudere zus van minister van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu Varawut, zich dat ze in augustus vorig jaar een telefoontje kreeg van Sittidet Mahasawangkul, een dierenarts van de Forestry Organization, die haar om hulp vroeg om breng Saksurin terug naar Thailand voor medische behandeling aangezien de olifant een ernstig geïnfecteerde wond had, de levensomstandigheden in een tempel in Sri Lanka slecht waren en hij niet de juiste zorg kreeg.

Lees óók> https://ollekebolleke.info/thailand-op-zoek-naar-een-manier-om-een-zwaar-mishandelde-olifant-weer-thuis-te-krijgen/

Ze zei dat ze verdrietig was toen ze een foto van de olifant zag die haar door Sittidet was gestuurd en nam contact op met haar broer Varawut, die toezicht houdt op de nationale parken, de afdeling dierenbescherming en plantenbescherming. Ze vertelde dat de Thaise ambassadeur in Sri Lanka erg behulpzaam was en een team van Thaise dierenartsen naar Sri Lanka stuurde om voor Saksurin te zorgen.

Dankzij de vriendelijkheid van de abt van de Sri Lankaanse tempel werd Saksurin overgebracht naar een dierentuin en verzorgd door een Thaise mahout, Thongsuk Mali-ngam, die vanuit Thailand was ingevlogen, aanvankelijk voor een maand, maar daarna verlengd tot bijna zes maanden, zo staat er Kanchana. Thaise dierenartsen zijn twee keer naar Sri Lanka gestuurd om de vervelende wond aan de heup van de olifant te behandelen, één keer in augustus vorig jaar en opnieuw in november.

Khun Kanchana zei dat alle dierenartsen en andere betrokkenen het erover eens waren dat het het beste was om de olifant in januari van dit jaar terug te brengen naar Thailand, maar dat werd uitgesteld omdat de olifant gedempt was. 

Ambassadeur Pote in Sri Lanka speelde een belangrijke rol bij het invullen van het uitgebreide papierwerk voor de terugvlucht van de olifant, die nodig is omdat het een soort is die is opgenomen in de Conventie inzake internationale handel in bedreigde dier- en plantensoorten (CITES).

Ondertussen wordt in Thailand een luchttransportkooi gebouwd. Kanchana erkende dat hoewel de repatriëring van de olifant niet moeilijk lijkt te zijn, het gebeurde zonder de medewerking van verschillende overheidsinstanties, waaronder overheidsfinanciering van een speciaal budget van 24,7 miljoen baht, de Ambassade van Thailand in Sri Lanka, de Bosbouworganisatie, minister Varawut , de mahout en de Sri Lankanen die helpen bij de repatriëring niet mogelijk zouden zijn geweest.

Ze zei dat Saksurin meer geluk heeft dan de vele andere olifanten die naar het buitenland zijn gestuurd en geen kans hebben gehad om naar huis terug te keren. Een team van functionarissen van de Forest Industry Organization, de Zoological Park Organization of Thailand en het Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation zal van tevoren naar Sri Lanka worden gevlogen om zich voor te bereiden op de terugvlucht van de olifant naar Thailand. Bij zijn aankomst in Thailand wordt Saksurin naar het Lampang Elephant Hospital gebracht, waar hij zal worden behandeld en van een vredig pensioen zal genieten.

Olleke Bolleke in Thailand

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!