Beweging camera’s leggen zeldzame wilde soorten dieren in West-Thailand vast

KAMPHENPHET:- Bewegingscamera’s die diep in het bos van Mae Wong National Park zijn geïnstalleerd, hebben zeldzame wilde dieren in het wild voor de lens gekregen, waaronder een moedertijger en haar twee welpen en bantengs waarvan men dacht dat ze 40 jaar geleden uit het park waren verdwenen.

De camera’s werden op 94 plekken in het bos geïnstalleerd als onderdeel van een 10-jarig onderzoeksinitiatief naar de rehabilitatie van de wilde tijgerpopulatie en hun prooi in de nationale parken Mae Wong, Klong Lan en Klong Wang Chao in Kamphaeng Phet en de aangrenzende provincie Tak.  .

Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met WWF Thailand, zo vertelde khun Neramit Songsaeng, hoofd van het Mae Wong National Park.

De cameravallen leverden verrassende foto’s op van zeldzame dieren, waaronder 14 tijgers, waarvan acht vrouwelijk, evenals 35 andere diersoorten, zoals olifanten, bantengs, sambar-herten, wilde zwijnen en Indiase muntjak, die zijn opgenomen in de International Union for Conservation  of Nature (IUCN) Rode Lijst van bedreigde dieren, aldus khun Neramit.

Neramit zei dat de camera’s hebben aangetoond dat er nu één tijger per 100 vierkante kilometer in de parken aanwezig is, wat wijst op een groeiende populatie.

Op 2 maart ging een team van onderzoekers het bos in om geheugenkaarten te verzamelen uit de cameravallen die zeldzame beelden hadden gemaakt van een moedertijger die werd getagd door twee welpen.

Bantengs, waarvan men dacht dat ze de afgelopen 40 jaar afwezig waren in Mae Wong National Park, werden ook geregistreerd.

De studie onderzoekt ook manieren om misdaden tegen dieren in het wild te voorkomen met de hulp van vrijwilligers en arbeiders die deelnemen aan het beheer van bosbehoud.

De nationale parken kunnen de gegevens en het onderzoek gebruiken om efficiëntere bospatrouilles uit te voeren en de juiste gereedschappen en apparatuur te gebruiken bij dergelijke operaties, zei hij.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in West-Thailand   
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!