48 restaurantgasten in noordoosten van Thailand positief getest op het gebruik van drugs

KHON KAEN:- De politie viel afgelopen zondag in de nachtelijke uren een inval uit in een restaurant in het dorp Ban Pet in de provincie Khon Khaen uit.  De politie trof 62 klanten aan in het restaurant.  Op de tafels vonden ze naast eten ook alcoholische dranken en pakjes crystal methamfetamine, óók werden er lege verpakkingen in vuilnisbakken gevonden.

De wachtmeester van het politiebureau van Ban Pet was  gewaarschuwd dat het restaurant na 21:00 uur alcohol schonk, hetgeen in strijd is met de provinciale Covid19 gezondheidswet. Alle 62 zijn beschuldigd van het overtreden van maatregelen om de verspreiding van Covid19 in te dammen.  

48 van de 62 mensen werden ook beschuldigd van het gebruik van illegale drugs na in het bekende potje geplast te hebben. De hoofdcommissaris van de politie zei dat de manager van het restaurant werd beschuldigd van het negeren van de aankondiging van de provincie over maatregelen om de verspreiding van Covid in te dammen.  Hij zei dat de eigenaar was gedagvaard om dezelfde aanklachten te horen.

Vorige maand nog werd in Pattaya één andere ‘restaurant’-manager gearresteerd voor het verkopen van alcohol zonder vergunning, het openen van een locatie zonder vergunning en het overtreden van de Chonburi Disease Control Orders.  Daar mag tot 23.00 uur alcohol geschonken worden.  Er waren veel andere soortgelijke invallen omdat de politie willekeurig de huidige richtlijnen op het gebied van openingstijden en alcohollimiet handhaafde.

Het bovenstaande incident in restaurant Khon Khaen volgt op een hardhandig optreden tegen drugs in de provincie Chiang Rai vorige maand.  Het departement van speciaal onderzoek heeft bijna 1,4 miljard baht aan activa in beslag genomen na het doorzoeken van drie huizen in de provincie.  De huizen waren van vermoedelijke leden van een drugsnetwerk.  De activa omvatten 246 bankrekeningen, 155 auto’s en motorfietsen met een waarde van ongeveer 130 miljoen baht en landtitels op 232 percelen met een waarde van ongeveer 1,3 miljard baht.  

De DSI trof in de huizen ook documenten aan waarop te zien was dat er ongeveer 1,9 miljard baht in omloop was.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Manageronline 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand   
Bron: Manageronline.com

Eén gedachte over “48 restaurantgasten in noordoosten van Thailand positief getest op het gebruik van drugs”

  1. Nu valt me dat tegen ben al 14 jaar in KHON KAEN nog nooit iets gezien of gemerkt dat met drugs te maken had.Maarja ik woon ook 35 km van de stad in een fijn dorp ons kent ons , maar heb vrienden in Ban pet wonen in een village en kwam er regelmatig, en ging ook weleens eten in een restaurant daar maar nooit s,avonds dus hou me te goed ik weet daar niets van wat er s,avonds gebeurd!!Hier in het dorp slapen ze heel vroeg en zijn ook vroeg wakker.Nog een fijne SONGKRAN gewenst OME JAAP

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!