Bericht uit de eerste hand van Danny Quaeyhaegens, medewerker bij het Bangkok Hospital Pattaya

~IETS UIT DE EERSTE HAND HEBBEN~
(Ergens zelf bij zijn geweest of hebben gehoord van iemand die het zelf heeft meegemaakt)

PATTAYA:- Het heeft wat geduurd en de berichtgeving in de media was nogal inconsistent maar nu schijnt er toch licht aan het eind van de tunnel. Aangezien wij zelf onze informatie steeds maar krijgen op de dag zelf of zelfs nog later zijn nog niet alle details 100% duidelijk maar toch:

Tegen oktober zullen wij een batch Moderna vaccins toegewezen krijgen. Wellicht echter minder dan we zouden willen.

Vanaf morgen, 1 juli 2021 zal je jezelf kunnen registreren in een van de ziekenhuizen die Moderna toegewezen gaan krijgen. Maar wellicht zal ieder ziekenhuis een voorschot van 3,400THB vragen (ik vermoed om te vermijden dat sommigen zich op 2, 3, 4, … plaatsen registeren en dan later niet opdagen zodat het ziekenhuis een overschot heeft dat niet bewaard kan worden).

Ik verwacht ook dat de meeste ziekenhuizen zullen melden dat het voorschot “non-refundable” is. Echter, vooral in de gangbare ziekenhuizen zou ik mij hierover geen zorgen maken. Ook dit zal zijn om te vermijden dat mensen niet opdagen en dan alsnog hun voorschot terugvragen. Echter in geval van overboekingen of leveringstekort zal uw ziekenhuis uw voorschot echt niet gewoon opzakken maar zullen ze met u wel een oplossing zoeken. Anderzijds zal een voorschot ook geen 100% garantie zijn dat er in oktober een Moderna vaccin je arm ingaat … daarvoor zijn de ziekenhuizen te afhankelijke van externe partijen waarover ze geen controle hebben (fabrikant, overheid, overheidsapotheek, …)

Voor ons ziekenhuis, BPH, zal ik u later vandaag of de komende dagen wellicht nog meer info kunnen geven maar in ieder geval zal de boeking op de volgende manieren kunnen gebeuren:

–          Via Facebook, Line, Twitter, … (de sociale media kanalen van het ziekenhuis) zal u aankondigingen zien (wellicht morgen) met een link naar een pagina waar je jezelf zal kunnen registeren (je persoonsgegevens invullen) en betalen. (zou kunnen via Shopee, nog even af te wachten)

–          In BPH zullen vanaf morgen een of meerdere plaatsen geregeld worden waar je je kan aanmelden en betalen. Let wel, ik stuur deze email al aan >100 mensen die mij vroegen op de hoogte gehouden te worden en veel van mijn collega’s hebben ook zulke lijsten dus de eerste dag(en) kan er wel wat wachtrij en chaos zijn … daarom als u het online kan doen zou ik u dit aanraden, het zal voor iedereen makkelijker zijn zo.

Als u graag in een ander ziekenhuis wil boeken, hou dan de social media kanalen van dat ziekenhuis in ’t oog vandaag en de komende dagen.

Alles is dus nog niet 100% duidelijk, nog behoorlijk veel “zou’s” en “wellicht-en” maar ik hou u verder op de hoogte aan het tempo dat ook bij ons verdere info binnensijpelt. (u hoeft mij dus voorlopig nog niet te bellen …)

OPMERKING: Bovenstaande is enkel voor zij die een sterke voorkeur hebben voor Moderna en/of niet het (gratis) overheidsprogramma (momenteel met Sinovac en Astra Zeneca) willen afwachten. Dus als u niet gehaast bent (het kan uw beurt zijn in het overheidsprogramma voor de Moderna oktober tijdslijn maar ook wat later of zelfs veel later, we hebben hier geen idee van) en u OK bent om Sinovac (<60j.) of Astra Zeneca (>60j) te krijgen kan u ook nog gewoon even afwachten op verdere mogelijkheden daar!

Als u meer informatie nodig heeft, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Voor verdere vragen kunt u mij onderstaand bereiken, hou u gezond!

Danny Quaeyhaegens
Hoofd van de afdeling Internationale Verzekeringen
Tel.: 038-259999 / Directe lijn: 038-909100 toestel.  5283 
E-mail: Danny.Qu@bph.co.th

2 gedachten aan “Bericht uit de eerste hand van Danny Quaeyhaegens, medewerker bij het Bangkok Hospital Pattaya”

 1. Sorry dat betrouw ik niet. Boter bij de vis en geen voorschot betalen dan hang je vast.
  Wil gerust meer betalen maar geen antwoord van misschien.
  Zal wel wachten tot er
  zeker genoeg vooraad is. Grtj.

 2. Vooruit betalen,En later balen.
  Never nooit niet dus.
  Hier in thailand vooruit betalen.GRAPJAS
  IS MIJ NOG NOOIT GELUKT,OOK Nog NOOIT GEPROBEERD.
  In thailand vooruit betalen is normaal gesproken altijd balen.
  Die ervaring heb ik met andere kennissen vaak meegemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!