Belgische man waarvan vermoed wordt dat hij besmet is met apenpokken, zou mogelijk Thailand ontvlucht zijn

BANGKOK:- Vorige week donderdag registreerde Thailand zijn tweede geval van apenpokken.  Het tweede geval, een Thaise man in Bangkok, waarvan vermoedt wordt dat hij het virus van een Belgische man heeft opgelopen, nadat hij met hem het bed gedeeld had. Het ministerie van Volksgezondheid vermoedt echter dat de Belgische man Thailand al is ontvlucht.

In totaal werden er 18 mensen getoetst die in nauw contact met de Thaise man waren geweest, tot nu toe zijn alle negatief op het apenpokken qvirus getest. De Thaise man zegt echter te vermoeden dat een Belgische man met wie hij seks heeft gehad de bron van zijn infectie is.  Ambtenaren hebben geprobeerd de Belgische man op te sporen om hem te testen op het virus, maar kunnen hem niet vinden.  Hij wordt ervan verdacht het land al te hebben verlaten, zei de directeur-generaal van Thaise gezondheidsdienst,Dr. Opas Karnkawinpong.

Als Thailand te maken krijgt met een uitbraak van apenpokken en niet genoeg geïmporteerde vaccins heeft, kan de Thaise bevolking worden gevaccineerd met behulp van de 40 jaar oude voorraad van Thailand van pokkenvaccins, die nog steeds veilig te gebruiken zijn en voor 85% effectief zijn tegen het voorkomen van apenpokken, zo maakte  het Thaise ministerie van  Geneeskunde bekend

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: KhaoSod.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!