Belangrijke informatie voor reizigers die het nieuwe treinstation van Hua Hin gaan gebruiken

HUA HIN:- Het langverwachte nieuwe treinstation van Hua Hin zal volgende week in gebruik worden genomen, wat een belangrijke ontwikkeling markeert in het transportnetwerk van de regio. De SRT heeft aangekondigd dat vanaf 11 december 2023 alle kaartverkoop zal verschuiven naar het nieuwe station, dat valt samen met de sluiting van het oude treinstation van Hua Hin.

Vanaf 15 december zullen treinen van en naar Hua Hin gebruik maken van het nieuwe station. Gelegen op slechts een korte loopafstand ten zuiden van zijn voorganger, belooft het nieuwe station van Hua Hin een moderne en efficiënte reiservaring voor passagiers. 

Hier zijn enkele belangrijke details voor degenen die van plan zijn het station tijdens de openingsfase te gebruiken:

  • Locatie en bereikbaarheid: Het nieuwe stationsgebouw is goed bereikbaar en ligt op circa 200 meter van het oude station.
  • Aankomst en ondersteuning: Bij aankomst worden passagiers begroet door screeningpersoneel dat hen door het ticketaankoopproces begeleidt en hen de nodige assistentie biedt.
  • Wachtkamers: Er zijn aangewezen wachtruimtes in het station waar passagiers comfortabel op hun trein kunnen wachten.
  • Instappen: Het personeel zal passagiers minstens 20 minuten voordat de trein arriveert informeren over het instappen en hen naar het juiste perron leiden.
  • Hulp voor gehandicapten en ouderen: Het station is geschikt voor ouderen, gehandicapten, zwangere vrouwen en mensen met zware bagage. Indien nodig mag een begeleider ondersteuning bieden. 
  • Kaartcontrole: Voordat passagiers het bovenste platform betreden, moeten ze hun tickets of gelijkwaardige documenten aan het inspectiepersoneel tonen.
  • Beveiliging en pakketservice:
    Om ongelukken te voorkomen, worden passagiers gevraagd zich aan de veiligheidsrichtlijnen te houden en de gele waarschuwingslijn niet te overschrijden tijdens het wachten op hun trein. Er zijn momenteel enkele wijzigingen in de pakketdiensten. Het station beperkt de grootte van pakketten tot kleine zendingen tot 2 kilogram. Er kunnen geen motorfietsen worden verzonden vanaf het nieuwe station van Hua Hin; Passagiers kunnen het Suan Son Pradipat treinstation of andere nabijgelegen treinstations gebruiken.

Hua Hin Railway Station verontschuldigt zich voor het ongemak veroorzaakt door deze wijzigingen en bedankt passagiers voor hun medewerking en voortdurende gebruik van zijn diensten. Dit nieuwe station is een stap voorwaarts in het verbeteren van de reiservaring voor zowel pendelaars als toeristen, waarbij moderne voorzieningen worden gecombineerd met de charme en het erfgoed van Hua Hin.

Voor meer informatie en updates worden reizigers verzocht rechtstreeks contact op te nemen met het treinstation van Hua Hin.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!