Bekende protestleider in Thailand wordt niet op borgtocht vrijgelaten

~DIE ZIJN GAT VERBRAND MOET OP DE BLAREN ZITTEN~
(Als je een grote fout maakt moet je de gevolgen ervan ondervinden)

BANGKOK:- De strafrechtbank van Bangkok heeft een verzoek om borgtocht voor Chukiat Saengwong alias Justin, lid van de pro-democratische groep Ratsadon afgewezen. Chukiat zit in hechtenis, op grond van een bevel uitgevaardigd door de rechtbank.  

De 30-jarige werd beschuldigd van verschillende misdrijven vanwege zijn betrokkenheid bij een reeks protesten, meest recentelijk op 20 maart, waaronder smaad en het aanzetten tot onrust op grond van de secties 112 en 116 van het Wetboek van Strafrecht, evenals het overtreden van het nooddecreet .  

De politie beweert dat Chukiat Koning Vajiralongkorn heeft beledigd door een portret van Zijne Majesteit tijdens de demonstratie van zaterdag voor het Hooggerechtshof op Ratchadamnoen Avenue in het Phra Nakhon-district van Bangkok te hebben vernield. De politie had de actie met een camera vastgelegd.  

Vervolgens zouden sommige demonstranten het portret in brand hebben gestoken, terwijl anderen de vlammen hebben geblust.  Toen de politie de demonstranten gebood om te stoppen,  begonnen de demonstranten met pingpongbommen en katapulten naar agenten gooiden.  

De politie van Chana Songkhram heeft op dinsdag tijdens een videoconferentie toestemming gevraagd aan de strafrechtbank om Chukiat twaalf dagen vast te houden in afwachting van het onderzoek.  De rechtbank keurde het verzoek van de politie goed.  

Een parlementslid verzocht om de vrijlating van Chukiat op borgtocht van 1,1 miljoen baht.  De rechters weigerden het verzoek om borgtocht op grond van het feit dat als de gedetineerde zou worden vrijgelaten, hij soortgelijke misdrijven opnieuw zou kunnen plegen. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!