Bejaarde vrouw in Buriram woont al 30 jaar alleen zonder elektriciteit, water of enig andere nutsvoorziening 

BURIRAM:- Een 84-jarige vrouw in Buriram, die al meer dan dertig jaar alleen in een vervallen hutje woont zonder basisvoorzieningen als elektriciteit en water, is geconfronteerd met een hartverscheurende situatie. 

De hoogbejaarde khun Yoei Bungthong, woonachtig in House 101, Moo 3, Mai Daeng dorp, subdistrict Chum Saeng, kan niet lopen en vertrouwt op de vriendelijkheid van haar buren en etensresten van een plaatselijke school. 

Khun Yoei, die haar beide kinderen heeft verloren en weinig familieleden heeft die af en toe op bezoek komen, wordt gesteund door haar gemeenschap, die de maaltijden met haar delen en zelfs voor haar middaghapje zorgen.

De lokale gemeenschapsleider, Khun Aiem Soraknit is al een tijdje op de hoogte van haar moeilijke omstandigheden, en verschillende gezondheidsdiensten, vrijwilligers en overheidsinstanties zoals het Buriram Rode Kruis en de Sub-district Administration Organization hebben haar één beetje geholpen.

Onlangs ontving Yoei 6.000 baht van weldoeners, waarvan haar familieleden hoorden om haar om dat geld te vragen en weer vertrokken. 

Ongeveer vijftien jaar geleden verkocht Yoei haar land voor 300.000 baht, maar haar familie pikte al het geld in en vertrokken met de noorderzon.

Haar dagelijkse overleving is afhankelijk van de steun van dorpelingen en lokale functionarissen die haar regelmatig controleren. Het geld dat ze ontvangt uit invaliditeits- en ouderdomsuitkeringen wordt beheerd door de gemeenschapsleider voor haar behoeften.

Afgelopen week heeft Yoei de landeigenaar gevraagd haar niet uit te zetten, omdat ze het land waarop ze leeft koestert en weigert te verhuizen, zelfs als ze een bejaardenhuis overweegt. Ze hoopt nog steeds dat haar kleinkinderen haar ooit eens zullen bezoeken voor zij Boeddha ontmoet.

Olleke Bolleke in de Isaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!