Bejaarde Thaise marktkoopvrouw wint een hoofdprijs van 12 miljoen baht in de Staatsloterij van Thailand

UTTARADIT:- Een oudere Thaise marktkoopvrouw zegt dat ze haar carrière zal voortzetten met het verkopen van gebakken bieslook-koekjes op de markt, ondanks het feit dat ze gisteren 12 miljoen baht won in de staatsloterij.

Gistermiddag vergat de 72-jarige Phuangphet Pelacheun uit de noordelijke provincie Uttaradit de loterijuitslag te controleren.

Toen haar collega’s op de markt  over de winnende nummers begonnen te praten, sprong oma Phuangphet plots op, begon te krijsen en te dansen rond de Khun Nai-markt, zich realiserend dat ze de eerste prijs van de loterij had gewonnen.

Oma Phuangphet had twee loten met het nummer 590417 gekocht en won daarmee 12 miljoen baht (347.217 dollar).

Oma onthulde dat ze gisterochtend ‘jeukende handen’ had, wat ze opvatte als een teken om deel te nemen aan de loterij, dus kocht ze twee loten van een lokale loterijverkoper op de markt.

Ze zei dat ze de kaartjes had gekozen die eindigen op nummer 17 omdat het de 25e verjaardag van haar kleinzoon is op 17 februari, wat vandaag is.  Ze zei dat ze hem had opgevoed sinds hij een kind was.

Oma vertelde verslaggevers wat ze van plan was te doen met haar winst…:
 “Ik heb het mijn familie in Bangkok al verteld en nu wacht ik tot alle kinderen thuiskomen.  Het eerste wat ik ga doen is mijn schulden afbetalen.

 “Dan zou ik graag een eigen kraampje kopen om bieslookkoekjes te verkopen, want nu huur ik nog een marktkraam.

“Ik wil niet stoppen met de verkoop van bieslook-koekjes.  Het is mijn carrière en is altijd een bron van inkomsten voor het gezin geweest.

De sfeer op de Khun Nai-markt was gisteren natuurlijk opgewonden en iedereen wilde foto’s maken met oma Phuangphet.

Toen iedereen gekalmeerd was, ging oma Phuangphet naar het politiebureau van hoofddistrict van Uttaradit om haar winst te noteren.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!