Bedelaar in Bangkok opgepakt voor het gebruik van puppy’s om barmhartige mensen in hun ziel te raken

~HOE HOGER HET HART, HOE LAGER DE ZIEL~
(Hoogmoed is het kenmerk van een dwaas)

BANGKOK:- De agenten van het Bang Rak-politiebureau in Bangkok hebben een zogenaamde bedelaar opgepakt nadat ze een tip hadden gekregen over mogelijke dierenmishandeling.

De in Kamphaengphet geboren Prasit Saengpanta, 50, werd gezien terwijl hij om geld bij de Hualamphong-tempel op de Rama IV road bedelde, hij had daar  twee slapende puppy’s bij zich, die met een stuk touw aan elkaar waren gebonden.

Een Thaise dierenliefhebber maakte er een videoclip van en deelde deze op social media, verschillende Thaise mensen waren verontwaardigd en meende dat dit regelrechte dierenmishandeling was, waarna sommige mensen de politie waarschuwden.

Khun Prasit vertelde naar verluidt dat hij werkloos is en al ongeveer 20 jaar op deze plek bedelt.

 “Omdat er de laatste tijd minder mensen hun portemonnee trekken, heb ik besloten om de puppy’s voor 500 baht op de Chatuchak-markt te kopen en ze te gebruiken om de aandacht van mensen te trekken.  

Ik geef ze regelmatig te eten en misbruikt de honden niet”, zei hij. Hij gaf naar verluidt ook toe dat hij dagelijks bijna 1000 Baht verdiende sinds hij de honden kreeg en van plan was als de puppy’s ouder werden deze weg te geven en nieuwe puppy’s te kopen.

De zogenaamde bedelaar werd toch beschuldigd van dierenmishandeling onder de Thaise Wet wreedheidpreventie en welzijn van dieren en voor het overtreden van de Wet op bedelarij.  De pups zijn ondertussen geadopteerd door Watchdog Thailand Foundation.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!