Bangkok stelt veiligheidsrichtlijnen vast voor aftellen naar het nieuwe jaar

BANGKOK:- De gouverneur van Bangkok, Khun Aswin Kwanmuang, heeft een aankondiging gedaan met richtlijnen voor deelnemers en organisatoren van aftellende evenementen voor het nieuwe jaar.

De richtlijnen zijn:
1. Het afsteken van vuurwerk of lantaarns of soortgelijke voorwerpen is verboden.  Uitzondering hierop is een schriftelijke vergunning van de directeur van een stadsdeelkantoor.  Overtreders kunnen een boete krijgen van maximaal 60.000 baht of een gevangenisstraf van 3 jaar, of beide.

2. Eigenaars of exploitanten van inrichtingen die dienst doen als locaties voor aftelprocedures voor het nieuwe jaar moeten ervoor zorgen dat hun brandpreventieapparatuur, brandalarmsystemen en noodstroomsystemen functioneel zijn.  Ze moeten ook brandvluchtroutes hebben, een plattegrond opmaken en regelmatig brandoefeningen organiseren.

3. Inrichtingen moeten de social distancing-praktijk handhaven en zorgen voor een goede ventilatie in gebouwen.  Ze worden geadviseerd om brandvertragend materiaal te gebruiken als decoratie en meubilair, en om evenementen te vermijden in de buurt waar brandbare materialen zijn opgeslagen.

Toeschouwers worden geadviseerd voorzichtig te zijn en zich strikt te houden aan de ziektebestrijdingsmaatregelen van het ministerie van Volksgezondheid om te voorkomen dat ze Covid-19 oplopen.

Om een ​​brand te melden, belt u hotline 199 of neemt u contact op met het dichtstbijzijnde stadsdeelkantoor.

Olleke Bolleke in Bangkok 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!