Bangkok staat op de 46 ste plaats op de lijst van wereld’s duurste steden

~VOOR GOEDE MUNT AANNEMEN~
(Iets geloven)

BANGKOK:- Azië domineert de lijst van de duurste steden ter wereld voor expats.  In de jaarlijkse enquête van de Global recruitment consultant Mercer komt Bangkok op de 46e plaats, Hong Kong verloor de eerste plaats, een positie die het de afgelopen drie jaar heeft ingenomen – aan Ashgabat, de hoofdstad van Turkmenistan, dat nu de duurste stad is voor internationale werknemers.  

Volgens de 2021 Cost of Living Study is Tokyo, dat nu op de vierde staat is ingehaald door Beiroet, dat 42 posities klom naar de derde plaats.  Dat komt door een zware economische depressie in combinatie met een financiële crisis, Covid-19 en de explosie van de haven van Beiroet in 2020.  

Shanghai en Peking namen respectievelijk de zesde en negende plaats in, waarmee ze een plaats verbeterden ten opzichte van het voorgaande jaar, terwijl Singapore zakte van de vijfde naar de zevende plaats.  

Drie steden in Zwitserland – Zürich (5), Genève (8) en Bern (10) – ronden de top 10 af.  Zuidoost-Aziatische steden als Bangkok en Kuala Lumpur vielen terug op de ranglijst, Bangkok (46e) met elf plaatsen en Kuala Lumpur (152e) met acht plaatsen.  

De jaarlijkse Mercer-enquête is bedoeld om multinationals en overheden te helpen bij het bepalen van de beloning van hun buitenlandse werknemers.  De ranglijst van 2021 omvat 209 steden en meet de vergelijkbare kosten voor meer dan 200 items, waaronder huisvesting, transport, voedsel, kleding, huishoudelijke artikelen en entertainment.  Het onderzoek werd in maart van dit jaar uitgevoerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Globe
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: globe.co.th 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!