Bangkok heeft er een klein parkje in de wijk Bang Rak bij

BANGKOK:- In de wijk Bang Rak in Bangkok is gisteren officieel een zgn. nieuw pocketpark geopend als onderdeel van een stadsproject om verlaten stedelijke ruimtes om te vormen tot duurzame groene gebieden.

Het Wat Hua Lamphong Rukkhaniwet Park, in Soi Wat Hua Lamphong, is al reeds een proefproject in het kader van het Green Bangkok 2030-programma.  Het terrein van 1.052 vierkante meter werd geschonken door ML Dhisana Sritavaj, een bestuurslid van Haad Thip Public Co Ltd, om er een pocketpark voor lokale gemeenschappen van te maken.

Het parkje is geopend van 05:00 tot 20:00 uur, biedt activiteiten en ontspanningszones met een speeltuin, atletiekbanen en fitnessapparaten.

Er is ook een moestuin in het park die een alternatieve bron van landbouwkennis kan zijn voor lokale gemeenschappen.

Het werk aan het park werd uitgevoerd door de milieuafdeling van het stadhuis, de We Park-groep, Shma Soen Co Ltd, de faculteit Bouwkunde, de Chulalongkorn-universiteit, de Thaise Vereniging van Landschapsarchitecten en lokale bedrijven.

Stadssecretaris Silapasuai Rawisaengsun zei dat de Green Bangkok 2030-regeling als doel heeft de groene ruimte voor de bevolking van de stad tegen 2030 te vergroten tot 10 vierkante meter per persoon en de groene ruimte van de stad met 30% te vergroten.

De regeling is in 2019 ontstaan toen de groene ruimte het equivalent van 7 vierkante meter per persoon bedroeg, zei mevrouw Silapasuai. Vanaf dat jaar keek de Bangkok Metropolitan Administration naar verlaten percelen om er nieuwe openbare parken van te maken.

Het ontdekte dat er veel van dergelijke locaties in de stad zijn, met een oppervlakte van meer dan 1.500 vierkante meter.

Khun Silapasuai drong er ook bij landeigenaren op aan die mogelijk geïnteresseerd zijn in het helpen verbeteren van het landschap van de stad om contact op te nemen met het BMA’s Environment Office om het vooruitzicht van het doneren van ongebruikt land te bespreken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Nutthawat Wicheanbut
Content: Olleke Bolleke in Bangkok  
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!