Associatie van Thaise privé ziekenhuizen wilt 10 miljoen Moderna vaccins aanschaffen

~EIEREN VOOR HET GELD KIEZEN~
(Met minder genoegen nemen)

BANGKOK:- De Thaise associatie van privé ziekenhuizen, het PHA wil via de Thaise Farmaceutische overheidsorganisatie GPO) tien miljoen doses van het in de VS gemaakte vaccin Moderna aankopen.  

De leveringen van dit vaccin worden in oktober verwacht. Volgens PHA-president Paiboon Eksaengsri kost één dosis 1.900 baht en twee stuks 3.800.  

Vorige maand werd Moderna goedgekeurd als het vierde vaccin door de Thai Food and Drug Administration (TFDA), en het vijfde is Sinopharm uit China.  De anderen zijn Sinovacs CoronaVac, AstraZeneca en Johnson & Johnson.  

Afgelopen vrijdag maakte het ziektebestrijdingsbureau bekend dat de regering ook in gesprek is met vertegenwoordigers van Johnson & Johnson en Pfizer om tot 25 miljoen blikjes te importeren.  Tot op heden zijn zes miljoen doses van het vaccin geleverd door Sinovac en bijna twee miljoen doses van het vaccin zijn geleverd door AstraZeneca, waarvan 1,8 miljoen lokaal door Siam Bioscience zijn geproduceerd. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!