Apen in Phetchaburi gesteriliseerd

~DE KAAP TE BOVEN ZIJN~
(Het probleem overwonnen hebben)

Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu heeft op dinsdag langstaartmakaken gesteriliseerd in het Phra Nakhon Khiri Historisch Park in Phetchaburi, in een poging hun populatie onder controle te houden en de overlast te verminderen.

“De Makaken leven in een grote groep in het park en beschadigen vaak eigendommen van mensen, vooral in de buurt van de districten Khlong Krasaeng, Ban Mo, Rai Som en Thongchai”, zegt Yutthaphol Angkinan, adviseur van de minister. “Bovendien vormen de apen een gevaar voor het verkeer omdat ze wegen oversteken en verkeersongelukken veroorzaken.”

Yutthaphol zei dat de campagne van het ministerie bedoeld is om het conflict tussen mens en aap te verminderen en incidenten te voorkomen. Hij wil niet dat de bevolking het recht in eigen hand neemt bij het bestrijden van de overpopulatie van de apen. Langstaartmakaken hebben een beschermde status, voegde hij eraan toe.

“De beste manier om dit probleem op te lossen, is door de apenpopulatie op een evenwichtig niveau te houden, zodat ze kunnen samenleven met omliggende gemeenschappen”, voegde hij eraan toe.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thaivisa.com
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!